Wat is App design?

Wat is App design?

De mobiele telefoon is het communicatiemiddel van tegenwoordig. Veel mensen spenderen meer tijd op hun telefoon dan dat ze tijd spenderen met hun partner, gezin of familie. Ook heeft bijna elke bekende website/organisatie tegenwoordig wel een applicatie. Neem als voorbeeld Facebook, Twitter, Instagram of WhatsApp. Wat is dan App design? Nou, App design heeft alles te maken met het uiterlijk van een applicatie.

Een mobiele app is een goede manier om je mobiele gebruikers te bedienen!

Waarom een app?

Als je een app wilt bouwen voor je organisatie of bedrijf, dan is nu het juiste moment om dat te doen. Want als je nu een app bouwt, ben je nog redelijk bijzonder. Maar over een aantal jaar heeft iedereen een app en ben je weer een van de velen. Dus een applicatie is de perfecte manier om je bedrijf/organisatie in het nu op te laten vallen.

Ontdek app design

Je hebt wellicht net de keuze gemaakt om een app te bouwen voor jouw bedrijf/organisatie. Of als je hier eerder al over na hebt gedacht, dan heb je vast wel ideeën over hoe jij jouw app eruit wilt laten zien. Bovendien heb je zelf de regie in handen. Je kunt de leukste en mooiste applicaties bouwen. Houd wel rekening met de snelheid en simpelheid van je applicatie.

Je kunt zelf je app indelen en verschillende dingen toevoegen of weglaten. Alles wat je maakt of weglaat heeft te maken met design. Zelfs de plaatsing van je logo valt onder het design wat je creëert. En waar zet je het menu? Ook welke kleuren je gaat gebruiken. Waarschijnlijk de standaardkleuren die je ook op je website gebruikt? Bij je bedrijf blijven is wat je wilt bereiken. Je applicatie moet dezelfde uitstraling hebben als die van je organisatie of bedrijf.

Website of ander uiterlijk

In een app design kun je veel keuzes maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om je website uiterlijk te gebruiken voor je applicatie. Denk daar wel goed over na. Het ligt helemaal aan het doel wat jij voor ogen hebt. Wil je mensen snel op de hoogte stellen? Uiteindelijk is een applicatie met meldingen veel sneller en opvallender dan een mailtje sturen. Applicatiemeldingen zijn zo binnen.

Een applicatie heb je met een klik geopend. Over het algemeen werken apps op mobile ook beter dan websites, omdat deze echt voor de mobiele telefoons zijn ontwikkeld. Hoe goed je website ook mag reageren.

Meer weten over app design? Of wil je misschien meer weten over app development? Neem dan contact op via het onderstaande formulier of bel: 085 – 483 11 11

Neem contact met ons op