App development

App development

Bij 2xCeed ontwikkelen we apps die er toe doen. We begeleiden bedrijven met het gehele proces van eerste idee tot aan een succesvolle presentatie in de App Store of Google Play Store. 2xCeed is jouw one-stop-app development team.

We geloven in ‘kickass’ apps. Apps die ontstaan uit passie, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Een app laten ontwikkelen kan intensief zijn. Wij weten hoe dat werkt!

App development op welk platform

Wij bouwen apps voor de drie belangrijke platforms. Doordat elk platform verschillenden eisen stelt is kennis macht. Belangrijk dus om dit vanaf de start goed aan te pakken. Allereerst kijken we voor welke platforms jouw app ingericht moet worden. Vervolgens kijken we de specificaties van jouw app en het platform. Tenslotte brengen we alles goed in kaart. Zo kunnen we efficiënt te werk gaan met de volgende platforms:

  • iOS
  • Android
  • Windows

Design & ontwikkeling

2xCeed bouwt custom app ervaringen voor telefoons & tablets. We bouwen apps die niet alleen schitterend zijn om te zien, maar juist ook optimaal in gebruik. Slecht werkende apps zijn er al genoeg. Het team van 2xCeed denkt graag in oplossingen. Onze app ontwikkelaars richten zich voor 100% op apps bouwen. Juist vanwege deze focus en de ervaring kunnen we apps maken tegen een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe kun je een app laten maken?

Een app laten bouwen gaat bij 2xCeed volgens een stappenplan. We kijken eerst samen naar jouw idee, wat je nodig hebt en wat de beste aanpak is. Onze app bouwers worden blij van kwaliteit en goed werkende apps. Vervolgens staan we dagelijks voor je klaar om samen succes te boeken in de App Store.

Dit doen we volgens onderstaand stappen plan.

1. ANALYSE – Welk probleem willen we oplossen

Elk app project begint met grondig en gericht onderzoek. Eerst zoeken we samen uit welke problemen je met de app wilt oplossen. Dat wil zeggen: welk probleem heeft de gebruiker dat jij gaat oplossen met de app. Daarna kijken we naar de concurrentie. Hoe pakken die het aan? Wat werkt wel. En wat niet! Door dit goed te onderzoeken kunnen we de potentiële app gebruikers beter begrijpen. Tenslotte maken we een helder plan en gaan we door naar de volgende stap. Later zie je de waarde van deze eerste stap terug. Bovendien geeft deze analyse veel inzicht. Vaak mede bepalend voor het te bewandelen pad.

2. DESIGN – Hoe gaat de app er uitzien
We hechten erg aan een gebruiksvriendelijke vormgeving. We creëren apps met de juiste look & feel. Een design dat gebruikers meteen aanspreekt. Indrukwekkende graphics, animaties, illustraties, kleuren, typografie en iconen maken de app. De uitstraling dient aansprekend, mooi, prettig en handig in gebruik te zijn. De vormgeving speelt een meer dan belangrijke rol voor de branding. Daarnaast zet diezelfde vormgeving aan tot actie bij de gebruiker.

Een goede app voelt intuïtief aan. Hoe te gebruiken is direct helder. Daarom besteden we ook veel tijd en aandacht aan de User Experience van de app. De balans tussen gebruiksvriendelijkheid en design moet precies goed zijn.

3. ONTWIKKELEN – Hoe gaan we de app bouwen
De tijd is aangebroken om de app te gaan bouwen! Met de juiste technieken bouwen onze ontwikkelaars een app die zijn doel gaat bereiken. Uiteraard houden we je op de hoogte tijdens het hele proces. Je kunt de vooruitgang van week tot week volgen. Zo weet je precies wat er op de agenda staat. Op deze manier kunnen we continu blijven valideren of we op de juiste weg zijn.

Elke app wordt onderworpen aan strenge controles en tests. We controleren ons werk dubbel zodat de app niet afwijkt van de wireframes. Zodoende kunnen we er zeker van zijn dat alles werkt zoals afgesproken. Deze continue kwaliteitscontrole is een van de belangrijkste redenen dat onze klanten steeds opnieuw vertrouwen in ons hebben.

4. ONDERHOUD – Hoe onderhoud je jouw app goed

Oké, we zijn klaar! De app is geheel ontwikkeld en helemaal naar tevredenheid opgeleverd. Klaar! Dat zou je denken maar dit is niet het geval. Je wilt tenslotte toch zeker weten dat jouw app over een paar maanden nog steeds goed werkt. Met grote regelmaat worden er nieuwe versies van iOS, Android en Windows uitgebracht. Deze updates kunnen ervoor zorgen dat specifieke onderdelen niet meer werken in de app. Ook kunnen er verbeteringen mogelijk zijn, die de gebruikerservaring verbeteren. Natuurlijk houden wij dit voor je in de gaten zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken.

Het team van 2xCeed zorgt ervoor dat de app in de gaten gehouden wordt. Zo signaleren we het wanneer er gebruikers zijn waar de app niet correct werkt of vastloopt. Daarnaast kunnen wij, indien gewenst, bijhouden hoeveel, wanneer en waar de app gebruikt wordt. Je hebt dan een helder beeld van het gebruik van de app en we kunnen daar actie op ondernemen.

5. MARKETING – Hoe val je op in de appstores
Jouw app moet concurreren met ontelbaar andere apps die gelanceerd worden. Hoe goed jouw app ook is, men moet wel afweten van het bestaan en het gemak. De app maken is stap 1. Stap 2 is gebruikers vinden. Daarom helpen we je graag bij de marketing. Vervolgens zorgen we er samen voor dat jouw app in de spotlights staat.

Wie zijn jouw potentiële gebruikers? Waar zijn ze naar op zoek? En hoe kun je jouw app het beste presenteren in de verschillende stores? Daarnaast moet je ook rekening houden met de strenge regels van Apple en, in iets mindere mate, Google. Een weloverwogen marketing plan is essentieel.

Gebruik de juiste afbeeldingen

Gebruikers kijken als eerste hoe je app eruit ziet in de App Store. Dat zien ze aan de hand van de screenshots van je app. Hiermee overtuig je de gebruikers de app te downloaden. Ook kun je in een (animatie) video laten zien hoe de app werkt. Er zitten wel strikte regels aan wat wel en niet mag. Ook hier helpen wij je graag mee. Je moet hierbij denken aan zoekwoordenonderzoek, content creatie en video ontwikkeling.

App goed vindbaar

Apps worden veelal gevonden middels een zoekopdracht binnen de App Stores. Het is dus zeer belangrijk dat jouw app bovenaan staat bij de belangrijkste relevante zoektermen. We bepalen samen welke zoekwoorden belangrijk zijn. Door gebruik te maken van App Store optimization wordt jouw app beter gevonden.

2xCeed heeft veel ervaring met de marketing van je app. Wil je meer weten neem dan contact op. Want we helpen jou en jouw app graag verder.

Meer informatie en contact

Ben je benieuwd hoe 2xCeed ook jouw online marketing optimaal kan invullen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 085 – 483 11 11 of afspraak@2xCeed.nl. Ook kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier:

Neem contact met ons op