Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie voor meer resultaat

Conversie optimalisatie is een veel genoemde term binnen de online marketing. En dan met name binnen e-commerce. De term bestaat uit twee woorden: conversie en optimalisatie. Allereerst, conversie staat voor het omzetten van een bezoeker naar een klant die uiteindelijk koopt. Vervolgens, optimalisatie staat voor hoe je dit op de meest efficiënte manier kan realiseren om er zo voor te zorgen dat meer bezoekers uiteindelijk (kopende) klant worden. Samengevat: het efficiënter realiseren van aankopen door bezoekers.

Conversie optimalsatie maakt dat je bestaande kanalen beter gaan renderen en nieuwe kanalen zorgen voor groei!

Download de Whitepaper SEO

Vol met handige tips en praktische uitvoerbare manieren om jouw website beter te positioneren in de zoekresultaten van Google.

SEO whitepaper | 2xCeed

Vragen bij Conversie optimalisatie

Het is bij optimalisatie belangrijk om goed te kijken naar de huidige situatie van de website of webshop. De volgende vragen kun je bijvoorbeeld stellen:

  • Waar haken de bezoekers af op mijn website?
  • Uit welke bron komen de meeste bezoekers op mijn site?
  • Welke zoekwoorden zijn gebruikt om op mijn website te komen
  • Welke producten genereren de meeste omzet op mijn website?

Je kunt deze informatie goed uit verschillende webstatistieken zoals Google Analytics halen. Op basis van deze informatie kun je kijken waar de knelpunten op de website zitten. Maar ook vanuit gebruikerservaring. Ook wel usability genoemd. Vanuit design oogpunt kunnen wellicht zaken niet goed ingericht zijn.

Het ontstaan van Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is een specialiteit binnen e-commerce. Het ontstaan hiervan is gekomen door de vlucht die internet heeft genomen. Vooral bij het kopen op internet. Vervolgens wilden bedrijven met een website of webshop veel bezoekers op de website krijgen. Dit wordt onder andere door het adverteren (SEA) in Google bereikt. Zoals uitgelegd in het artikel “wat is SEA” kost adverteren in Google geld. De bedrijven kochten dus traffic naar de website in. Met als doel om daar omzet uit te halen. Om zoveel mogelijk omzet uit de traffic te halen ging men kijken hoe dit te optimaliseren was.

A/B testen

Bedrijven gingen hierbij kijken naar (data) kenmerken. Daarnaast naar de routing en indeling van de webshop. Vervolgens deden ze heel veel verschillende tests om te zien op welke manier er het meeste uit de bezoeker gehaald kan worden. Een voorbeeld van een test kan een A/B test zijn. Door verschillende landingspagina’s of het aanpassen van de content of zelfs kleuren van de knoppen op verschillende pagina’s. Zeker bij grote organisaties heeft deze optimalisatie veel gebracht. Zelfs al steeg de conversie maar een klein percentage. Dat loopt dan al snel in de miljoenen. Echter ook kleinere bedrijven hebben veel baat bij het optimaliseren van dit proces.

Starten met Conversie optimalisatie?

2xCeed weet precies hoe conversie optimalisatie werkt en wil jou daar graag bij helpen! Om te beginnen met diepgaande analyses via bijvoorbeeld Google Analytics. Ook beschikken wij over gespecialiseerde partners. Vervolgens kunnen we aangeven welke conversie optimalisatie je kunt doorvoeren om meer omzet uit jouw bezoekers te krijgen. Uiteraard verbeter je hiermee de ROI en zul je eindelijk meer verdienen! Kortom, zeer de moeite waard. Per slot van rekening is dat het doel.

Interessant? Laat het ons weten, wij komen jou graag helpen met conversie optimalisatie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over conversie optimalisatie? Neem dan direct contact op met 085 – 483 11 11 of via onderstaand contactformulier.

Neem contact met ons op