Display marketing

Display marketing

We hebben er allemaal mee te maken. Display marketing komt ook overal voorbij. Het zijn alle reclames die je tegenkomt op je scherm. We hebben natuurlijk al langer te maken met reclame in kranten en tijdschriften en op de tv. Maar wat pas van de laatste jaren is, en steeds groter wordt, zijn de reclames die je tegenkomt op de websites die je bezoekt.

Je komt ze overal tegen, de banners die via display marketing worden verzorgd.

Waarom display marketing?

Je wilt je dienst of product verkopen. Tegenwoordig zitten mensen vaker online dan offline. Natuurlijk wordt er nog tv gekeken of lezen mensen hier en daar een krantje of een tijdschrift. Reclame in een blad sla je sneller om dan reclame op internet. Je moet de ruimte die je krijgt goed gebruiken en een hele aantrekkelijke reclame advertentie maken. Als je daarna zorgt dat de advertentie op een website beland die jouw doelgroep bereikt en ook nog eens goed bezocht wordt, dan kun je veel nieuwe klanten krijgen. Moet je ze natuurlijk wel wat te bieden hebben.

Online reclame

Marketing is gewoon reclame. Je verkoopt iets. Er bestaan veel verschillende manieren om reclame te maken op websites. Op facebook kun je bijvoorbeeld niet om de reclame heen die tussen je feed door loopt. Het lijkt op een bericht, maar is eigenlijk reclame voor een bedrijf die zijn product aan je wil verkopen. Of wat dacht je van de reclames die je krijgt voordat je een YouTube video afspeelt. Ook de reclames op andere websites als de telegraaf zijn weer anders ingericht.

Ontstaan display marketing

Internet wordt steeds groter en steeds belangrijker. Websites verdienen vaak hun geld aan de bedrijven waarvoor ze reclame maken. Ze moeten dus wel! De verschillende soorten display marketing zijn door de jaren heen uitgebreid en op heel veel verschillende fronten aangepakt en aangepast. Er zijn genoeg verschillende soorten reclames zoals ook onder het kopje ‘Online reclame’ benoemd zijn. Je hebt ook de reclames die opduiken als je een website opgaat die voor alles gaat staan en pas weg gaat als je er iets mee doet. Ook al is dat op een kruisje klikken in een hoekje.

Neem contact met ons op