Facebook marketing

Verbeter met Facebok marketing jouw resultaten!

Social Media is niet meer uit ons leven weg te denken. Ook niet in het bedrijfsleven. Op Social Media zit ook jouw doelgroep. Daarom is het verstandig om in je marketingstrategie dit aspect mee te nemen. Facebook is een platform waarop je advertenties en berichten kunt plaatsen om op deze manier in contact te komen met je achterban.

Facebook gebruiken als extra verkoopkanaal en/of lead generator. Zeker de moeite waard!

Download de Social Selling Strategie Whitepaper

Om Social Selling succesvol toe te kunnen passen is het belangrijk dat je vanuit jouw karakter, jouw DNA, jouw mindset en daarnaast jouw omgeving handelt. De unieke vaardigheden die je bezit, dragen bij aan dit succes. 

Social Selling Strategie whitepaper | 2xCeed

Berichten en advertenties plaatsen

Bijna ieder bedrijf heeft een bedrijfspagina op Facebook. Puur omdat je nu eenmaal niet achter kunt blijven. Je doelgroep is geïnteresseerd in de activiteiten van jouw bedrijf. Op Facebook kun je frequent berichten plaatsen waardoor mensen op de hoogte blijven. Daarnaast heb je ook advertentiemogelijkheden. Hierdoor kun je bij een breed publiek jouw diensten en/of producten onder de aandacht brengen. Maar zonder een plan te hebben, wat je met Facebook gaat doen, werkt het lang niet zo effectief als dat wel zou kunnen.

Adverteren

Op Facebook zie je veel advertenties voorbij komen. Door een advertentie gericht op een bepaalde doelgroep te plaatsen bereik je een grote groep (potentiële) klanten. Adverteren biedt heel veel mogelijkheden. Een advertentie kan je heel gericht insteken op bijvoorbeeld geslacht, leeftijd of woonplaats. Zo komt de advertentie bij de juiste personen terecht. Het moet een toegevoegde waarde hebben. Volgers moeten het gaan lezen, liken en delen. Alleen dan heeft het zin als je iets plaatst.

Timing

De timing van je berichten is erg belangrijk. Onderzoek wie jouw doelgroep is, in welke sector zij werkzaam zijn en op welke tijden. Zijn het mensen die niet op kantoor werken dan is het minder aan specifieke tijden gebonden dan mensen die bijvoorbeeld met name in de lunchpauze beschikken over hun telefoon. Stem hier de timing van je berichten op af.

Op het moment dat heel veel mensen op Facebook zitten en jij dan ook nog een bericht plaatst heb je veel concurrentie. Wij onderzoeken wat dan wél de optimale tijd is om advertenties en berichten voor jouw bedrijf te plaatsen zodat je optimaal resultaat behaalt. De statistieken en conversies zijn een belangrijke bron van informatie.

2xCeed helpt graag met facebook marketing

Heb je een Facebookpagina maar haal je er niet alles uit? Zou je meer willen weten, bijvoorbeeld hoe adverteren op Social Media werkt? Of hoe je een goed Facebook marketing plan opzet? Benader ons gerust voor een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we samen bekijken waar nog winst te behalen valt.

Neem contact met ons op