Google Tag Manager

Google Tag Manager instellen en beheren

Beheer al je online marketing tools op één overzichtelijk platform. Zo staat alle informatie binnen handbereik. Lees hier meer over Google Tag Manager

2xCeed helpt je graag jouw Google Tag Manager account aan te maken en in te stellen.

Push jouw content 

Google Tag Manager (GTM) is een online tool waarmee je verschillende online marketing apps kunt beheren. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics en andere analysetools. Ook beheer je via GTM allerlei marketing automation software, zoals Hubforce en Marketo. Hiermee push je geautomatiseerd en gericht bepaalde content naar de juiste persoon, op het juiste moment. Daarnaast beheer je in GTM remarketing pixels van bijvoorbeeld Google Ads, LinkedIn, Facebook en Twitter. Hiermee benader je voormalige bezoekers aan jouw site met gerichte advertenties.

Tag Manager account instellen

Dat klinkt allemaal heel handig, toch? Dat is het ook. En 2xCeed helpt je graag om jouw account aan te maken en in te stellen. Zo kun je er probleemloos mee aan de slag. Binnen één account is het mogelijk verschillende websites te beheren – die van jezelf of die van jouw klanten – in één omgeving. Het account moet vervolgens worden gekoppeld aan de betreffende websites. Daarna is het zaak alle tags (dat zijn apps en online tools) toe te voegen waarmee je jouw website wilt monitoren.

Standaard tags toevoegen

Het aantal toe te voegen tags is eindeloos en welke wenselijk zijn voor jouw websites is afhankelijk van voorkeur en het doel van de website. Naast de eerder genoemde tags zoals Google Analytics kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Kliklinks doormeten zoals telefoon
  • Outbound links en e-mail links
  • Verzending van formulieren (submits)
  • Evenementen die ook in Google Analytics terugkomen
  • SalesFeed, Hotjar en Visual Website Optimizer (VWO)
  • Cross domain tracking
  • Ecommerce (datalayer) instellingen
  • Google AdWords conversies

Ervaren Tag Managers

2xCeed heeft veel ervaring met het instellen en uitlezen van Google Tag Manager. Heb je vragen over hoe je Google Analytics en Google AdWords perfect beheert? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact met ons op