Instagram marketing

Met Instagram marketing meer resultaat!

Waar Instagram eerst vooral populair was bij jongeren begint het ook steeds meer terrein te winnen onder bedrijven. Het is dus voor de hand liggend dat naast Facebook en LinkedIn, je nu ook Instagram gaat inzetten voor marketing doeleinden. Aangezien Instagram uitgaat van beeldmateriaal met daarnaast weinig tekst is het belangrijk om een goede strategie uit te denken voordat je dit medium inzet.

Met Instagram kun je effectief en gericht jouw doelgroep bereiken!

Download de Social Selling Strategie Whitepaper

Om Social Selling succesvol toe te kunnen passen is het belangrijk dat je vanuit jouw karakter, jouw DNA, jouw mindset en daarnaast jouw omgeving handelt. De unieke vaardigheden die je bezit, dragen bij aan dit succes. 

Social Selling Strategie whitepaper | 2xCeed

B2C en B2B

Bedrijven die zich met name richten op de consument (B2C) laten vooral hun product zien. Ondernemingen die meer in de B2B hoek zitten kunnen hun bedrijfscultuur en talenten laten zien op Instagram. Wat voor alle bedrijven geldt is dat een plaatje je doelgroep aanspreekt. Het is hierin alleen wel van groot belang dat je een eenheid creëert in het beeldgebruik. Hierdoor zorg je voor herkenbaarheid.

Hashtags

Instagram werkt naast beeldmateriaal ook met hashtags. Je kunt op Instagram namelijk hashtags volgen. Als jij structureel dezelfde hashtags gebruikt kun je in beeld komen bij een doelgroep die tot nog toe onbekend bij jullie bedrijf was. Daarom is het heel nuttig als je zelf een hashtag bedenkt en claimt. Om daarnaast ook gebruik te maken van relevante andere hashtags om op deze manier een nog breder publiek te bereiken.

Het is van belang om jouw klanten en volgers actief te betrekken bij je campagne. Activeer jouw achterban om beeldmateriaal te plaatsen over het product of de dienst die ze bij jouw afnemen. Als klanten jouw hashtag gebruiken onder posts die zij plaatsen over jullie product en/of dienst kan dit voor een sneeuwbaleffect zorgen. Interactie tussen jouw en je klant werkt ook om een groter bereik te krijgen.

2xCeed

Instagram is voor veel mensen nog een relatief nieuw medium om in te zetten als marketingtool. Wij helpen heel graag om Instagram op een effectieve en succesvolle manier te betrekken bij jouw bedrijf. 

Meer informatie?

Wij bespreken graag alle mogelijkheden met je onder het genot van een kop koffie. Neem gerust contact met ons op via 085 – 483 11 11 of via onderstaand contactformulier.

Neem contact met ons op