Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Logo laten
ontwerpen

A/B testing - Online Marketing bureau in Soest - Online marketing bureau in Soest - Logo laten ontwerpen | 2xCeed Marketeers on Demand

Logo laten ontwerpen

Waar je ook kijkt, overal om je heen zie je logo’s. Op auto’s, panden, reclameborden, verpakkingen, post, internet. We registreren dit niet altijd bewust. Je hebt ook zo veel verschillende logo’s. Het is onmogelijk om ze allemaal te kennen of gezien te hebben. Een logo laten ontwerpen is dan ook een uitdaging. Vooral een logo dat herkenbaarheid moet gaan krijgen. Een logo moet naast mooi ook praktisch zijn. Belangrijk, jouw logo laten ontwerpen door iemand die dit dagelijks doet. Dat zie je altijd terug en het is belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Een sprekend logo geeft een goede impressie van jouw bedrijf & het straalt professionaliteit uit!

Het belang van een goed doordacht logo

Een logo komt overal in terug. Op de website, in email handtekeningen, op briefpapier en wellicht ook op relatiegeschenken. Verder kan jouw logo ook op de deur van jouw bedrijf staan. Herkenbaarheid is belangrijk als eerder gezegd. Maar toepasbaarheid ook. Want het logo moet bruikbaar zijn in verschillende formaten en vormen.

Soms is er slechts een vierkante optie. Ook de staande variant kan problematisch zijn. Bedenk daarom van te voren goed waar je het gaat toepassen en maak ook een alternatieve variant.

WordPress website onderhoud - Wie zijn wij - Website inventarisatie - Logo laten ontwerpen - Zoekmachine marketing | 2xCeed Marketeers on Demand

Waarom logo laten ontwerpen

Een sterk logo bedenken is niet eenvoudig. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden. Word het een foto of een beeldmerk? Hoeveel tekst wil je in het logo hebben? Welk lettertype wil je gebruiken? Hoe groot moet het beeldmerk of de tekst zijn in verhouding tot elkaar? Zo kunnen we nog wel even doorgaan wanneer je een logo wilt laten ontwerpen.

Als je een logo tegenkomt en je herkent het dan is dit sterk. Zeker als je denkt: oh ja, dit is 2xCeed. Dat wil je uitstralen toch? In een logo moet je al een kleine interpretatie kunnen krijgen van het bedrijf. Je hebt niets aan een logo wat niet bij je bedrijf past. Het hoeft niet bewust te zijn. Mag ook onbewust. Kijkend naar ons eigen logo zie je dat terug. Wij kunnen het gehele logo inzetten maar gebruiken ook regelmatig slechts de X. Deze gebruiken we veelal op Social Media waar de de logo-ruimte vaak vierkant is. Ook als favicon is een vierkante versie prettiger.

Een logo ontwerpen is dus niet simpel. Je kunt het uiteraard zelf doen. Echter je zult zien dat een professional dat toch net even anders benadert. Om die reden hebben wij ook een specialist ingeschakeld.

Blijf bij je logo

Een logo later aanpassen kan wel. Bedenk wel dat vaste klanten jouw huidige logo onthouden. Die waarde moet je goed inschatten. Soms is een subtiele wijziging al voldoende. Een gehele restyle is uiteraard ook een optie.

Ben je benieuwd hoe 2xCeed ook jouw logo kan laten ontwerpen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 085 – 483 11 11. Of neem contact op via het contactformulier.