Metadescription van 160 naar 300 tekens!

Meta descriptions van
160 naar 300 tekens!

Het is misschien al niet helemaal vreemd meer, maar Google heeft met de nieuwe update de meta descriptions van 160 naar 300 tekens uitgebreid. Maar is er stress om gelijk alles aan te passen? Of kan je geleidelijk aan de nieuwe meta descriptions invoeren? Hier lees je er alles over!

Wat is/doet de meta description eigenlijk?

Voor het geval dat je het even niet meer weet: de meta description is een tekst-snippet die je in de (zoek)resultaten ziet zoals in Google of Bing. Deze omschrijving zie je in de zoekresultaten verschijnen en hebben als doel om een klik uit te lokken en dus een bezoeker op je website te krijgen die wellicht ook koopt, contact opneemt, een offerte aanvraagt of wat voor doel jouw website dan ook mag hebben.

Waarom een langere meta description?

Ondanks dat Google blijft zeggen dat de meta description geen invloed heeft op de Google rankings hebben ze toch de meta description verlengd. Het doel is nog steeds om de (be)zoeker direct antwoord op de (zoek)vraag te geven. Daarvoor heeft Google deze beschrijving oa. uitgebreider gemaakt. Met een uitgebreidere meta omschrijving is het gemakkelijker om de (be)zoeker meer antwoord op de zoekvraag te geven en dus relevanter te zijn.
“Jij bent uiteindelijk degene die het verschil kan maken.”

Moet je direct actie ondernemen?

Dat is de hamvraag! Google laat dus een ruimere meta description toe om betere/meer informatie te kunnen voorzien om een betere CTA (call to action) te kunnen realiseren. Mijn advies is om de nieuwe lengtes zeker te benutten. Indien je dit namelijk niet doet dan zal Google de content op de pagina raadplegen die dan wellicht direct antwoord op de zoekvraag geeft, en dus geen/minder snel de klik uitnodigt die de bezoeker in jouw funnel trekt.

Aan de slag met de nieuwe meta descriptions!

Ik adviseer dus zeker om met de nieuwe meta descriptions aan de slag te gaan! Kijk hierbij bijvoorbeeld goed in je Google Analytics (>gedrag >site content > alle pagina’s > secundaire dimensie bron/medium) welke bezoeken je hebt via het organische kanaal. Hierbij kan je snel optimaliseren en dus de verlengde meta omschrijving gebruiken om een betere CTA te kunnen verkrijgen.

Focus keyword in meta description?

Ondanks dat Google dus aangeeft dat de meta description geen rankingfactor is adviseer ik om je focus keyword wel in de meta description te verwerken. Baat het niet; schaadt het niet! En de (be)zoeker heeft dan toch weer een herkenning op zijn/haar zoekwoord wat de CTA positief beïnvloed. (voor zover deze niet dynamisch worden bepaald door Google) Dus wees niet roomser dan de paus en verwerk je zoekwoord zeker in de meta description! Raadpleeg hiervoor ook bijvoorbeeld de Search Console.

Meer weten?

Precies weten wat je moet doen om de perfecte instellingen voor Google te hebben? Uiteraard zijn ook de nieuwe meta descriptions die van 160 naar 300 tekens zijn gewijzigd ons niet vreemd. Hoe dat precies werkt? Wij leggen het graag aan je uit. Geen gedoe, geen mist: gewoon zoals het is! Neem contact met ons op en wij leggen je graag uit hoe je evt. zelf aan de slag kunt!

Spread the word

Comments are closed.