Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontwerp en creatie
huisstijl

User Experience - Ontwerp en creatie huisstijl - Logo/huisstijl ontwerp | 2xCeed Marketeers on Demand

Huisstijl creatie & ontwerp

De huisstijl moet passen bij het imago en de uitstraling van jouw bedrijf. Het is van belang dat het herkenbaar is. Mensen moeten met één blik herkennen dat het om jouw bedrijf gaat. Omdat je met je huisstijl naar buiten treedt is het ontwerp en de creatie van een goede huisstijl erg belangrijk.

Met je huisstijl kan je je onderscheiden van de concurrenten.

Uniek

Met je huisstijl kan je je onderscheiden van de concurrenten. Ook kun je een bepaalde indruk maken bij de doelgroep waarvoor jij werkt. Een indruk waarmee zij zich bijvoorbeeld goed kunnen identificeren. De huisstijl van een bedrijf is niet alleen het kleurgebruik en het logo maar ook het lettertype, bepaalde vorm van fotografie en geluid. Allemaal elementen waaraan mensen jouw bedrijf uiteindelijk moeten gaan herkennen.

Brand Awareness - Websites ontwikkelen - Ontwerp en creatie huisstijl - Branding - Huisstijl ontwerpen | 2xCeed Marketeers on Demand

Verdiepen in de doelgroep

Hoe kijkt de doelgroep naar jouw bedrijf? Welk beeld wil je dat jouw doelgroep heeft van de organisatie? Het is belangrijk om je te verdiepen in je klanten omdat tenslotte het bestaansrecht van je bedrijf afhangt hiervan. Stel vragen die bijdragen aan het ontdekken welke huisstijl bij jullie past. Wat moet de huisstijl uitdragen! Als dit duidelijk is dan kun je gaan ontwerpen. Dit is de fase dat je nadenkt over het lettertype en het kleurgebruik. Het is van belang om stil te staan bij welke kleur online wél werkt en welke niet. Er zit namelijk een groot verschil in hoe een kleur op een website tot uiting komt en op papier. Het is verder belangrijk om ervoor te zorgen dat er een eenheid ontstaat tussen verschillende soorten middelen zoals het drukwerk, website en bewegwijzering. Dit werkt mee aan de herkenbaarheid van het bedrijf.

Blijven ontwikkelen

Als de huisstijl eenmaal staat is dit een basis. Een organisatie is altijd in beweging en daarmee ook de huisstijl. Daarom is het belangrijk om af en toe stil te staan bij de vraag of de huisstijl nog aansluit bij de organisatie.

2xCeed

Wat zijn de kernwaarden en de eigenschappen van je bedrijf? En wat zijn de ambities? Daarbij draait het sterk om emoties, indrukken en meningen. Waar wil je dat je klant als eerste aan denkt als hij of zij je logo ziet? 2xCeed helpt om antwoorden te formuleren op deze vragen. Vanuit daar kunnen wij je helpen een passende huisstijl te creëren. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren je graag!