Stage lopen bij 2xCeed

Stage lopen
bij 2xCeed

Mijn naam is Selman Akgöz. Ik ben zeventien jaar oud en woon in Soest. Ik zit op het MBO Amersfoort en volg de opleiding medewerker marketing en communicatie. In het eerste leerjaar, tevens laatste periode van dat schooljaar, hebben wij klassikaal stage gelopen. Tijdens het lopen van dit stagetraject hebben wij individueel een marktonderzoek gemaakt. In totaal ben ik ruim 20 weken aanwezig bij 2xCeed en wil daarom mijn ervaringen over het stage lopen bij 2xCeed met jullie delen.

“Kort samengevat: top stage, zeker een aanrader.”

20 weken stage

Tijdens het lopen van dit stagetraject bij 2xCeed heb ik veel ervaring opgedaan als het gaat om bijvoorbeeld teksten schrijven, website optimalisatie, video’s maken enzovoort. Alle diensten die 2xCeed aan zijn klanten bied heb ik mee leren werken.

Dit stagetraject was bedoeld om een marktonderzoek op te stellen en deze uit te voeren. Naast het maken van dit marktonderzoek, ben ik ook mezelf tegen gekomen. Zo kwam ik er, na een periode van 4 weken, achter dat teksten schrijven niets voor mij is. Maar korte posts verzinnen voor grote bedrijven als Papa John’s gaat makkelijker. Na 5 weken heb ik ook een evaluatie gemaakt met alle taken die ik verricht heb waarop de leuke dingen vermeld staan, en de taken die ik minder vind om uit te voeren. Mijn stagebegeleiders Niels en Martine hebben hier rekening mee gehouden en meer de taken gegeven die ik leuk vond.

Online marketing ontdekken

De opdrachten die je krijgt kunnen variëren. Zo heb ik bijvoorbeeld teksten geschreven, zoekwoorden onderzoek gedaan, video’s geselecteerd, domeinnamen zoeken, oude teksten van websites wijzigen, communicatie nalopen, websites controleren en meerdere taken.

Naast het uitvoeren van de taken voor 2xCeed moest ik ook mijn eigen opdracht maken. Hiervoor heb ik ruim de tijd gekregen en ik mocht er aan werken wanneer ik wilde. Als ik hulp nodig had kon ik altijd langs mijn begeleiders en zij waren altijd bereid om te helpen. Mijn onderzoek was gebaseerd op Papa John’s. Zo was de hoofdvraag van mijn onderzoek: Hoe zorgen wij ervoor dat Papa John’s gelijk staat met hun concurrentie als het aankomt op social media? Dit heb ik als stagiair onderzocht en ik ben tot een conclusie gekomen. Dit was niet gelukt zonder de hulp van begeleiders in mijn stagetraject.

Fijne werkomgeving en gezellige collega’s

Naast de taken die je verricht heb je een fijne werkomgeving met gezellige collega’s. Iedereen is goed met elkaar en gaat respectvol met elkaar om.  Het is een fijne stageplek waar je veel dingen leert en meemaakt. Het is een soepele stage waar je zelfstandig aan het werk bent en nog eens alle vlakken te zien krijgt in de branche. Kort samengevat: top stage, zeker een aanrader.

Selman Akgöz

Spread the word

Comments are closed.