Van schets naar echt

Van schets
naar echt

De beste ideeën ontstaan altijd op papier, toch? In dat kader lijkt het mij leuk om jullie een kijkje in de keuken van 2xCeed te geven en hoe een eindresultaat tot stand komt.Voor mij persoonlijk begint het idee altijd op ‘papier’. Tijdens de voorbespreking met de klant vorm ik direct al een idee in mijn hoofd en gebruik ik alle input die ik krijg om de “schets” al uit te denken. Je hebt uiteraard te maken met bestaande huisstijlen en andere zaken. Ook dat neem ik gelijk mee in mijn beeldvorming.

“Jij bent uiteindelijk degene die het verschil kan maken.”

Gezonde haast

Meestal heb ik dan gezonde haast om na de afspraak datgene wat in mijn hoofd zit direct uit te tekenen. Uit ervaring blijkt dat dit ook vaak de schets is die het dichtst in de buurt van het eindresultaat komt. Ik leg mijn eerste schets dan altijd een paar dagen opzij zodat ik het kan overdenken. Wat heb ik nog gemist? Wat kan er nog beter aan de schets? Hoe gaat dit werken op verschillende devices? Allemaal vragen die de schets uiteindelijk beter en definitief maakt.

Op naar de klant

Dan komt het moment om de schets met de klant te overleggen. Dat blijft altijd spannend. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een schrikreactie heb meegemaakt omdat het niet goed was. Meestal zijn de klanten bij verrast over de schets omdat het helemaal is wat ze zoeken en zijn ze enorm blij. En daar doen we het uiteindelijk voor!

Schets naar echt

Tja, een schets kan je uiteraard niet zomaar online zetten. Althans, niet als werkend geheel. Dus het punt is aangekomen om de schets te gaan omzetten naar een werkbare versie. Ook dit gaat veel makkelijker met de schets als onderlegger, in plaats van een design maken zonder. Het resultaat is uiteraard altijd mooier in werkelijkheid. Een prachtige pagina met crispy images, toffe fonts en een gave uitstraling!

Finetunen

Dan komt het finetunen. Alles werkend maken, tekstueel sterk in elkaar steken en zorgen dat alles helemaal netjes staat. Als dat helemaal af is, staat datgene wat je vaak weken geleden in je hoofd had zitten nu ineens online. Ook dat blijft altijd een supermooi moment.

Eigenlijk een bekroning op je creativiteit. Hieronder zie je een voorbeeld hoe “van schets naar echt” werkt. Wil je de live versie zien? Kijk dan op www.golfbaandekroonprins.nl

Spread the word

Comments are closed.