Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Whiteboard animatie

Whiteboard animatie -Gratis website check - Bedrijfsfilm laten maken - Marketeer on Demand | 2xCeed Marketeers on Demand

Duidelijke illustraties in een whiteboard animatie

Een video waarin een tekenaar op een whiteboard illustraties maakt, wordt een whiteboard animatie genoemd. Een voice-over vertelt ondertussen wat er gebeurt in de tekening, terwijl deze wordt vormgegeven. Deze getekende video’s vertellen een aantrekkelijk verhaal over jouw bedrijf of jouw product.

Bewegend beeld beklijft aantoonbaar beter in het brein van kijkers, dan tekst in de hersenen van lezers.

Veelzijdige toepassing whiteboard animaties

Een whiteboard animatie – ofwel een whiteboard explainer, of een getekende video – is voor vele doeleinden toepasbaar. De video geeft uitleg over een dienst, een werkwijze of een product. Ook kun je jouw animatievideo gebruiken voor de aankondiging van een evenement of om een ingewikkeld proces in beeld te brengen.

Waarom kiezen voor video?

Bewegend beeld beklijft aantoonbaar beter in het brein van kijkers, dan tekst in de hersenen van lezers. Tekst lezen kost meer moeite. Bovendien is een video vaak meer fun! Zeker wanneer een tekenaar de ruimte krijgt om wat humor in z’n animaties te verwerken, zullen jouw kijkers je boodschap goed onthouden.

Video goed voor SEO

Net zoals elke video toepassing is een whiteboard animatie heel geschikt voor SEO: het verbeteren van je organische positie bij zoekmachines. Je bezoekers blijven langer op je pagina om je animatie te bekijken. Dat maakt je website relevanter voor Google. Plaats je jouw video op je zakelijke Social Media, dan geeft dat om dezelfde reden een boost aan je bedrijfspagina.

Hoe start je met whiteboard animatie?

Heel eenvoudig: bel of mail met 2xCeed. Onze specialisten beantwoorden graag je vragen over whiteboard animatie – en alle andere manieren van online marketing. Neem dus nu contact op met 2xCeed.