Wat is Database Marketing? 2017-08-02T14:17:42+00:00

Wat is database marketing?

Veel bedrijven beschikken over een database met heel veel verschillende (consumenten) gegevens. Database marketing wil niets meer zeggen dan het gebruik van data die beschikbaar is voor marketingdoeleinden. Het doel is om goed aan te kunnen sluiten bij de wensen en de behoefte(n) van de consument zodat deze bijvoorbeeld relevante informatie en/of aanbiedingen ontvangt.

Gebruik externe databases

Daarnaast is er de mogelijkheid om naast gegevens uit de eigen database ook externe bestanden te gebruiken. Zo kan er alleen op het externe bestand een promotie of aanbieding worden verstuurd maar er zou ook een match met de eigen database kunnen worden gemaakt om zo de data te verrijken. Hierbij ontstaat een nog breder en uitgebreider profiel van de consument in de database en kan er nog effectiever met deze consument worden gecommuniceerd. Dit zal de relevantie enorm vergroten en daardoor uiteindelijk ook de ROI (Return On Investment).

Voorbeelden van data-analyse

Het is dus van belang om de data zeer goed te analyseren om zo de optimale uitkomst te krijgen. Voorbeelden kunnen zijn:

  • In welke regio wonen de meeste kopers van mijn product?
  • Zijn er seizoenen die beter scoren dan andere?
  • Worden mijn nieuwsbrieven goed gelezen en door wie?
  • Welke aanbieding heb ik naar wie gestuurd en wat was de response?

Feitelijk combineer, groepeer, analyseer en bereken je de data uit de database en versterk je deze eventueel met externe bestanden. Hierna neem je een selectie van de uitkomst en ga je daarmee aan de slag om daar het beste uit te halen.

Database marketingstrategie

Door de jarenlange ervaring op het gebied van database gerelateerde marketing kan 2xCeed jouw partner zijn voor databasemarketing. Wij kunnen helpen met het analyseren, verrijken van data en/of de inkoop hiervan. Tevens kunnen wij jou adviseren op het gebied van de uitvoering om zo samen de beste ROI te realiseren.

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op via 020 – 757 0800 of via onderstaand contactformulier, wij helpen je graag verder!