Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Database marketing

Database marketing | 2xCeed Marketeers on Demand

Wat is database marketing?

Veel bedrijven beschikken over een database met heel veel verschillende (consumenten) gegevens. Aanvankelijk wil database marketing niets meer zeggen dan het gebruik van data die beschikbaar is voor marketingdoeleinden. Uiteindelijk is het doel goed aan te kunnen sluiten bij de wensen en de behoeften van de consument. Enerzijds zo dat deze bijvoorbeeld relevante informatie en/of aanbiedingen ontvangt. Anderzijds zijn er nog veel meer mogelijkheden. Immers big data is niet voor niets een veelgehoorde term. Toch is het een vak apart. Daar staat tegenover dat als je dit vak verstaat er veel winst te halen is. Kortom, aan de slag!

De juiste doelgroep benaderen, onderbouwd door feiten & cijfers.

Voorbeelden van data-analyse

Het is dus van belang om de data zeer goed te analyseren. Om zo de optimale uitkomst te krijgen. Voorbeelden kunnen zijn:
  • In welke regio wonen de meeste kopers van mijn product?
  • Zijn er seizoenen die beter scoren dan andere?
  • Worden mijn nieuwsbrieven goed gelezen en door wie
  • Welke aanbieding heb ik naar wie gestuurd en wat was de response
Feitelijk combineer, groepeer, analyseer en bereken je de data uit de database. Daarna versterk je deze eventueel met externe bestanden. Vervolgens neem je een selectie van de uitkomst. Daarmee ga je aan de slag om er het beste uit te halen.
Google AdWords pakketten - Database marketing - Social Sales training | 2xCeed Marketeers on Demand

Gebruik externe databases

Veel bedrijven zijn in het bezit van een database. Anderzijds gebeurt hier niet veel mee. Jammer want het vertegenwoordigt een waarde. Daarnaast is er de mogelijkheid om naast gegevens uit de eigen database ook externe bestanden te gebruiken. Zo kan er alleen op het externe bestand een promotie of aanbieding worden verstuurd. Vervolgens zou er ook een match met de eigen database kunnen worden gemaakt. Zodoende om data te verrijken. Hierbij ontstaat een nog breder en uitgebreider profiel van de consument in de database. Daardoor kan er nog effectiever met deze consument worden gecommuniceerd. Dit zal de relevantie enorm vergroten en daardoor uiteindelijk ook de ROI. Een afmeting wat staat voor Return On Investment.

Database marketingstrategie

Door de jarenlange ervaring op het gebied van database gerelateerde marketing kan 2xCeed jouw partner zijn voor databasemarketing. De beste database-specialisten behoren tot ons team. Wij kunnen helpen met het analyseren, verrijken van data en/of de inkoop hiervan. Tevens kunnen wij jou adviseren op het gebied van de uitvoering om zo samen de beste ROI te realiseren. Uiteindelijk is dat hetgeen dat telt.

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op via 085 – 483 11 11 of via het contactformulier, wij helpen je graag verder!

Martine Kruyning | 2xCeed Marketeers on Demand
Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.