Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is SEO?

A/B testing - SEO teksten vertalen - Wat is SEO? - Whitepaper SEO | 2xCeed Marketeers on Demand

Search Engine Optimization

Online marketing heeft een zeer uitgebreide terminologie. Er is veel verwarring over SEO, SEA en SEM. Wat is SEO? Daar zijn meerdere antwoorden mogelijk omdat het een heel breed spectrum aan diensten, producten en inzichten samenvat. Wat is SEO kort omschreven? Het is zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat je jouw website zo optimaliseert dat je beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Met andere woorden: je kunt jouw website beter positioneren en een betere populariteit geven wat uiteindelijk zal resulteren in meer bezoekers op jouw website.

SEO is belangrijk voor je vindbaarheid als bedrijf. Want gevonden worden = nieuwe klanten krijgen!

SEO marketing stappenplan

SEO marketing kun je grofweg onderverdelen in vier stappen. Alle stappen bij elkaar zorgen voor een optimaal resultaat en dus een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Het is van belang dat alle 4 de stappen op de juiste manier worden doorgevoerd om een optimaal resultaat te behalen.

  • Zoekwoord analyse
  • Optimaliseren techniek van de website
  • Optimaliseren teksten op de website
  • Versterken van linkprofiel

De zoekwoord-analyse brengt bijvoorbeeld haarfijn in beeld welke zoekwoorden gebruikt worden om naar jouw website te komen en welk zoekvolume op die zoekwoorden zit. Met deze kennis ga je o.a. ook de techniek aanpassen; de titels en de meta descriptions voorzien van de juiste opbouw en zoekwoorden/call to actions.

Daarnaast is het uiteraard ook van belang om de content op de website volgens de richtlijnen te optimaliseren; juiste content, juiste gebruik van zoekwoorden, verhouding plaatjes vs. tekst etc. Als laatste grote pijler is het belangrijk om een goed linkprofiel (linkbuilding) te hebben; deze kun je bijvoorbeeld creëren door het vinden van relevante andere websites of blogs waar jouw website ook te vinden is.

SEO - Overige diensten - WhatsApp, wat mag er wel en niet? | 2xCeed Marketeers on Demand

SEO marketing in praktijk

Laten we een voorbeeld nemen. Een restaurant krijgt een opdracht voor een extra grote en luxe catering en het restaurant wil daarvoor extra porseleinen servies huren. Laten we stellen dat jouw bedrijf porseleinen serviesgoed verhuurt, dan zou je graag willen dat dit restaurant op jouw website terecht komt. Dit is een goed voorbeeld waar SEO marketing jou als websitebezitter kan helpen. Zoekmachines zoals Google brengen namelijk volgorde aan in de websites die ze tonen in de zoekresultaten wanneer iemand bepaalde zoekwoorden intypt. Wil je dat jouw bedrijf hoog getoond wordt in de zoekresultaten? Dan zal je dus een relevante website moeten hebben zodat Google jouw website hoog in de zoekresultaten laat zien.

SEO misvatting

Hier is echter nog wel een misvatting. Het gaat niet alleen om de hoge positie in de zoekresultaten. Uiteraard is deze positie wel heel belangrijk, maar het is niet de enige factor die belangrijk is. Je zult begrijpen dat het geen nut heeft om een hoge positie te hebben in de zoekresultaten bij woorden waar nauwelijks of niet op gezocht wordt, of wanneer de zoekopdracht totaal niet relevant is. Dit zal namelijk geen waardevolle bezoekers op jouw website brengen en je uiteindelijk dus niet verder helpen.

Laten we het voorbeeld er weer bij pakken. Als jouw bedrijf porseleinen serviesgoed verhuurt dan is het voor jou niet interessant om hoog in de zoekresultaten te staan wanneer iemand de zoekwoorden ‘plastic wegwerpborden’ intypt. Het zou echter wel heel interessant zijn als je hoog in de resultaten te vinden bent als iemand zoekt op ‘porseleinen servies huren’. Door middel van SEO optimaliseer je jouw website zo dat je bij de juiste zoekwoorden in de zoekresultaten te vinden bent.

SEO website inventarisatie

Wil jij weten hoe jouw website op SEO-technisch gebied presteert? 2xCeed kan jouw website door middel van een inventarisatie in kaart brengen en daarbij exact aangeven welke punten geoptimaliseerd kunnen worden. Heb jij interesse in deze website inventarisatie? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier.

2xCeed helpt jou verder op SEO gebied!

2xCeed kan jouw bedrijf verder helpen op SEO gebied. Zoals je hebt gelezen bestaat een goede SEO marketing strategie uit verschillende stappen. Of het nu gaat om een nieuw op te zetten website die we op SEO gebied inrichten of het analyseren en optimaliseren van een bestaande website, wij werken samen met hooggekwalificeerde partners die beschikken over SEO professionals om zo het beste resultaat te behalen. Heb jij een SEO vraagstuk of wil je dat wij controleren of jouw website aan alle SEO eisen voldoet? Wij nemen graag contact met je op en helpen je verder!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over SEO of de gratis website inventarisatie? Neem dan direct contact met ons op: 085 – 483 11 11.

Selman Akgöz | 2xCeed Marketeers on Demand
Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.