SEO teksten schrijven

Beter vindbaar mbv !

De website van jouw bedrijf is gevuld met beeldmateriaal en tekst. Door de tekst op een bepaalde manier te schrijven kun je ervoor zorgen dat zoekmachines zoals Google jouw website goed kunnen vinden. Dit noem je SEO geoptimaliseerd schrijven. Maar puur alleen schrijven met de vindbaarheid als doel maakt dat de tekst zeer onaantrekkelijk wordt om te lezen. Hoe zorg je ervoor dat je tekst leesbaar en daarnaast vindbaar is?

SEO is belangrijk voor je vindbaarheid als bedrijf. Zo vinden klanten jou als ze je zoeken!

Onderzoek

Begin met een zoekwoorden onderzoek. Door middel van een onderzoek kun je een analyse maken van de woorden waarop veel gezocht wordt. Dat betekent dat als je deze woorden verwerkt in je tekst, deze pagina goed opgepikt wordt door een zoekmachine.

Doelgroep

Realiseer je dat je de pagina op jouw website schrijft voor jouw doelgroep én niet voor zoekmachines. Als je puur voor de vindbaarheid schrijft wordt het hoogst waarschijnlijk een onprettige tekst om te lezen waardoor bezoekers afhaken en je website verlaten. Dit is het laatste wat je wilt.

Verdiep je in de bezoekers van je website:

  • Wat komen zij halen op jouw website?

  • In welke situatie zitten deze personen?

  • Wat kan jouw product of dienst voor de bezoeker betekenen?

Kortom de bezoekers moeten ontdekken wat de meerwaarde is van jouw product of dienst.

Onze specialisten

Martine Kruyning

SEO & Sales

Jolien ten Brinke

Content & Social Media

Synoniemen

Naast een goed uitgebreid zoekwoordenonderzoek en een analyse van je bezoekers is er nog een aspect waar je rekening mee moet houden. Dat zijn de alternatieve zoekwoorden. Het zijn de synoniemen die naar boven komen als je zoekt binnen een zoekmachine. Deze synoniemen kun je ook in je tekst verwerken. Hierdoor wordt de tekst door een zoekmachine op meerdere manieren gevonden.

Concurrenten

Het klinkt wat vreemd maar kijk wat je concurrenten doen. Helemaal als zij goed door zoekmachines gevonden worden. Op welke woorden worden zij bijvoorbeeld gevonden? Zorg er óók voor dat je oog hebt voor de zoekwoorden waarop weinig resultaat naar voren komt. Je zou kunnen denken dat dit betekent dat als je deze woorden juist wél gebruikt je sneller naar boven komt maar dit is niet het geval!

2xCeed

2xCeed heeft in de loop van de jaren heel veel ervaring opgedaan in het schrijven van en optimaliseren van SEO teksten. Onze experts weten precies waar ze mee bezig zijn. Wij informeren en helpen je hier graag mee. Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken wij samen hoe we de teksten op jouw website nog beter kunnen maken!

Neem contact met ons op