Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak jij al gebruik
van Video-marketing?

7 maart 2016
Whiteboard animatie -Gratis website check - Bedrijfsfilm laten maken - Marketeer on Demand | 2xCeed Marketeers on Demand

Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 80% van de consumenten laat zich beïnvloeden door aanbevelingen.

Wist je dat er maandelijks maar liefst zes miljard uur video wordt gekeken op YouTube en dit alleen maar toeneemt? Video-marketing begint een steeds belangrijker onderdeel te worden in de online media strategie van bedrijven. Heel gek is dit eigenlijk niet. 72 uur na het zien van informatie onthouden we namelijk maar: 10% tekst ten opzichte van 95% video!

10 seconden zijn essentieel: video!

Tegenwoordig is het niet meer voldoende om als bedrijf alleen enkel online aanwezig te zijn. Door de overvloed van bedrijven en websites op het internet wordt de internetgebruiker steeds kritischer. De eerste 10 seconden die een bezoeker op je website doorbrengt zijn daarom essentieel. Deze eerste 10 seconden gebruikt een bezoeker om jouw website te beoordelen op kwaliteit. Maar hoe zorg je dat bezoekers van jouw website deze 10 seconden overleven?

Online videomarketing kan hierbij een goed hulpmiddel in zijn. Door het plaatsen van een video op je landingspagina kun je je conversie met maar liefst 80% verhogen. Bovendien blijven bezoekers die een video bekijken gemiddeld twee minuten langer op een website dan bezoekers die dat niet doen.

Bedrijfsvideo of productfilmpje

Zo kun je bijvoorbeeld op je landingspagina starten met een bedrijfsvideo. Daarin laat je bezoekers snel kennis maken met jouw bedrijf en Unique Selling Points. Ook kun je kiezen voor een productfilmpje waarin je een probleem of uitdaging van jouw potentiele klant aan bod brengt. Vervolgens speel je dan in op welke manier jouw product of dienst hiervoor een oplossing biedt. Dit soort video’s zijn de beste manier om je potentiele klanten met jouw bedrijf en product of dienst te laten kennismaken.

Maar er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van online video-marketing. Wat dacht je van een video waarin een businesscase of testimonial aan bod komt? Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 80% van de consumenten laat zich beïnvloeden door aanbevelingen. Dit gegeven gecombineerd met de retentiewaarde van video en je hebt een win-winsituatie.

Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan kun je denken aan het omzetten van bijvoorbeeld je blogs naar online tip video’s. Deze video’s dragen niet alleen enorm bij aan je SEO (aanwezigheid op YouTube), ze dragen ook bij aan het vergroten van je geloofwaardigheid en naam in de markt.

Geef je website een boost!

Kortom het inzetten van video is een krachtig middel om de user experience en content van je website een boost te geven. Kanttekening hierbij is echter wel dat aan het eind van de rit het totaalplaatje dat een bezoeker van je website krijgt leidend is. Video kan een enorme toegevoegde waarde voor je website hebben ter versterking van je online aanwezigheid maar moet niet ten koste gaan van de tekstuele content van je website.

Benieuwd naar wat video voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 085 – 483 11 11.

Spread the word