Online marketeer on demand 2017-09-01T16:53:04+00:00

De online marketeer on demand

Marketeer on Demand by 2xCeed

Heb je als bedrijf behoefte aan een online marketeer. Maar is een dienstverband een stap te ver of niet wenselijk? Dan hebben wij de oplossing.
2xCeed treedt ook op als marketing afdeling voor diverse bedrijven. Het voordeel is dat je per maand een aantal uren met ons afstemt. Vervolgens vullen wij dit in met de beste specialisten per kanaal. Dat is voor een online marketeer in dienstverband praktisch niet te doen. Want de diversiteit aan online mogelijkheden is voor een heel team al een uitdaging. Laat staan voor één marketeer, en helemaal als de functie part-time wordt ingevuld.

Werkwijze online marketeer on demand

Hoe gaat dit dan in de praktijk en waarom is een ‘marketeer on demand’ interessant?
 • Per kanaal de beste specialist
 • De marketeer kan ingezet worden naar behoefte/tijdelijk
 • Een goede marketeer zorgt voor méér business en zichtbaarheid
 • Slechts één aanspreekpunt, de toegewezen project manager
 • Bewaking resultaat en heldere rapportages
 • Geen gedoe met de nieuwe ZZP wetgeving
 • Continuïteit: geen uitval door verlof, vakantie en ziekte (back-up is direct aanwezig)
 • Inkoopvoordeel binnen netwerk van 2xCeed
 • Vanaf 8 uur per maand

Invulling werkzaamheden online marketeer

Uiteraard is dit altijd in overleg met onze opdrachtgever. Voordeel is wel dat onze marketeers zelfstandig kunnen werken en worden aangestuurd door een ervaren project manager. Deze project manager is het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Deze project manager zal op basis van het marketingplan en budget de werkzaamheden verdelen en aansturen. Uiteraard is het resultaat wat telt en daar zal ook op worden gestuurd. De kanalen met de beste conversie zullen optimaal worden ingezet en voor verdere groei zorgen. Minder presterende kanalen zullen worden bijgestuurd of niet langer worden ingezet.

Verdeling online marketing inspanningen per maand

Voorbeeld: we komen overeen dat 2xCeed maandelijks 18 uur gaat besteden aan (online) marketing. Dan verdelen we dit als volgt:
 • Optimaliseren en updates website: 4 uur per maand
 • Content creatie en optimalisatie: 6 uur per maand
 • Facebook posts en acties inrichten: 4 uur per maand
 • Nieuwsbrief opstellen en verzenden: 2 uur per maand
 • Overleg en communicatie richting klant: 2 uur per maand
Het zullen dus diverse specialisten zijn die hieraan meewerken. Toch heeft de opdrachtgever in principe alleen contact met de project manager.

In de praktijk zien we dat onze klanten hierdoor veel efficiënter kunnen werken aan de online zichtbaarheid. Er is continuïteit, een gerichte strategie en de opvolging is heel efficiënt. En mochten er uren overblijven dan gebruiken we deze, indien gewenst, om extra activiteiten te ontplooien.

Contractduur online marketeer on demand

We spreken bij de start een vaste periode af van 6 maanden. Daarna is de online marketeer per maand opzegbaar. Dit doen we omdat onze klanten met name in de 3e en 4e maand het effect gaan merken. Na 6 maanden kunnen we dan afstemmen hoeveel uren er voor het vervolg nodig zal zijn. Vaak zien we dat, omdat we de eerste 6 maanden alles goed inrichten, het aantal uren kunnen worden bijgesteld. Anderzijds groeien we ook mee met onze klanten en schroeven ze het aantal uren juist op.

Efficiëntie online marketeer

Door de ervaring en expertise van onze online marketeers halen we het optimale uit het budget. Want onze opdrachtgevers geven aan veel meer resultaat te boeken tegen een gelijke of zelfs lagere investering. Ben je benieuwd hoe 2xCeed ook jouw online marketing optimaal kan invullen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 020-7570800. Of neem contact op via onderstaand contactformulier: