Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kun je
SEO optimaliseren?

21 februari 2016
Wat kost Google AdWords (Google Ads)? - Videopitch - Social Influencers - Woocommerce intake | 2xCeed Marketeers on Demand

SEO heeft continue aandacht nodig om het meest optimale eruit te (blijven) halen!

Er is altijd een hoop te doen met betrekking tot Search Engine Optimization. Wat zijn nu precies SEO succesfactoren. Hoe ben je succesvol op SEO gebied en wat moet je daar allemaal voor doen? Search Engine Optimization bestaat uit zoveel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Waar leg je de focus en hoe ga je een goed plan van aanpak m.b.t. optimalisatie maken?

Om optimalisatie goed te kunnen doorgronden is het handig om een overzicht te hebben van de factoren die meewegen in een succesvolle geoptimaliseerde website op SEO vlak. Nu weten de meeste mensen die wij spreken er altijd wel een aantal op te noemen. Bijvoorbeeld; techniek moet goed zijn (meta’s etc.), genoeg (relevante) content, bepaal je zoekwoorden en neem deze mee in je content (in de juiste verhouding), etc.

SEO succesfactoren

Nu kwam ik – tijdens mijn dagelijkse kennisronde – een handig overzicht tegen waarin uitgelegd wordt uit welke belangrijke factoren SEO bestaat: http://searchengineland.com/

Naast het handige overzicht van de  SEO succesfactoren (“THE PERIODIC TABLE OF SEO SUCCESS FACTORS”) wordt ook in diverse hoofdstukken nog nadere uitleg gegeven. Een goed overzicht die voor veel mensen wellicht een duidelijk beeld geeft van de factoren die meewegen in een succesvolle geoptimaliseerde website.

Uiteraard moet het niet alleen blijven bij het kijken naar een mooi overzicht van de factoren. Het analyseren en aanpassen van de factoren die jouw website op SEO vlak een succes maken is de volgende stap.

Waar moet je beginnen?

Weet je niet waar je moet beginnen en duizelt het voor je ogen? Zorg dan dat je de hulp inschakelt van een expert. Die kan helpen om gestructureerd en op de juiste manier jouw website zoekmachine geoptimaliseerd aan te passen en ervoor te zorgen dat dit zo goed mogelijk wordt ingeregeld. Daarnaast kun je wellicht best veel zelf doen, maar zal de hulp van een expert voor een aantal zaken wenselijk zijn.

Hoe lang duurt SEO?

Dit is uiteraard afhankelijk van veel factoren. Neem gerust een paar maanden de tijd om alles goed in te (laten) richten, aan te passen en uiteraard te kijken of Google het eens is met wat je gedaan hebt. Als je het goed hebt ingericht resulteert dit in een hogere positie in de zoekmachine.

Search Engine Optimization is een continu aandachtspunt. De veranderingen op SEO gebied, je website, de content op je website, concurrentie en veel andere SEO succesfactoren zorgen ervoor dat je altijd bezig moet blijven om het meest optimale eruit te (blijven) halen. Werk aan de winkel!

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort op de technische SEO succesfactoren. Wij maken graag een scan voor je. Vraag deze nu aan via: SEO scan aanvragen.

Spread the word