Ga naar de inhoud
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SE Ranking helpt
jouw website
te optimaliseren

13 januari 2021
Gratis website check - Website onderhoudscontract - WordPress training - Werkwijze 2xCeed | 2xCeed Marketeers on Demand

Wil jij ook gebruik maken van deze laagdrempelige en effectieve SEO tool voor de optimalisatie van jouw website? Dan raden we SE Ranking aan!

Om jouw website een zo hoog mogelijke positie te laten krijgen bij zoekmachines, maken we gebruik van verschillende mogelijkheden. De tool SE Ranking behoort daarbij tot onze favorieten. Wil jij ook gebruik maken van deze laagdrempelige en effectieve SEO tool voor de optimalisatie van jouw website? Lees dan deze blog.

Verbeter de vindbaarheid van je webpagina’s met SE Ranking

Wat kun je met SE Ranking?

SE Ranking heeft veel verschillende functionaliteiten die je helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je organische posities bij zoekmachines op verschillende zoekwoorden, of combinaties van zoekwoorden zijn? In Google, maar ook search engines zoals Bing of Yahoo? Dan voer je deze keywords in de SERP (Search Engine Result Page) checker en je posities worden elke dag opnieuw gecontroleerd.

SE-ranking per pagina optimaliseren

Met de on-page SEO audit van SE Ranking controleer je een aantal belangrijke kenmerken die van invloed zijn op de optimalisatie van je webpagina’s. Daarbij gaat het om:

 • Domein kenmerken: Zoals hoe oud je website is en het aantal backlinks naar jouw website of webshop.
 • Pagina titel: Is die lang genoeg en staat het belangrijkste zoekwoord op een prominente plek?
 • Meta description: Blijf je binnen het maximale aantal tekens en heb je ook hier het focus keyword vermeld?
 • Pagina’s URL-structuur: Is je URL lekker kort en staat het focus keyword erin? Gebruik je een koppelteken om woorden te scheiden?
 • Index status in de zoekmachines: Hoe staat je pagina geïndexeerd in zoekmachines?
 • Afbeeldingen analyse: Zijn je foto’s en video’s goed geoptimaliseerd? Heb je ze een alt-tag meegegeven, met daarin het belangrijkste zoekwoord?
 • Content analyse: Maak je gebruik van unieke tekst op elke pagina en is het focus keyword hierin goed verwerkt? Bevat de tekst voldoende woorden? SE Ranking adviseert om minimaal 250 woorden per pagina te gebruiken.
 • Header tags: Maak je gebruik van H1, H2, H3, H4 en H5 tags en heb je het zoekwoord hierin verwerkt?
 • Link analyse: Hoeveel uitgaande en interne links bevat deze pagina? Hoeveel backlinks verwijzen naar deze pagina? 
 • Laadsnelheid: Hoe snel laad je pagina volgens Google en wat kun je hieraan verbeteren?
 • Gebruiksvriendelijkheid en technische analyse: Is het robots.txt bestand aanwezig? Heb je een sitemap.xml en maak je gebruik van canonical tags? Zulke punten en meer stipt SE Ranking aan.

Zoekwoorden positie tracker

De zoekwoorden positie tracker van deze SEO tool geeft je ranking aan voor alle grote zoekmachines, op alle locaties, via alle apparaten. Ook je posities bij bijvoorbeeld Google Ads, Google Maps en YouTube krijg je mee. Daarnaast kun je jouw posities vergelijken met die van vijf concurrenten, om te zien waarin je je kunt verbeteren en waar jouw kansen liggen.

Basis van online marketing

Het bepalen van de zoekwoorden waarop klanten jouw bedrijf, producten of diensten het best vinden, is een van de eerste stappen die je neemt als je met online marketing aan de slag gaat. Dat is belangrijk om helder te hebben wanneer je landingspagina’s wilt aanmaken voor producten en diensten. Maar ook als je een blogbericht gaat schrijven of social posts creëert. Met een nauwkeurig zoekwoordenonderzoek speel je namelijk heel gericht in op de wensen en behoeften van jouw doelgroep

Hoe staat je website er zelf voor?

Niet alleen je ranking bij zoekmachines, maar ook de staat van je eigen website kun je controleren bij SE Ranking. Dat gebeurt via de Website Controle. Hiermee check je hoe goed je webpagina’s zijn geoptimaliseerd en krijg je praktische tips voor verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan 404-pagina’s of pagina’s waarvan de SEO titel en/of meta description niet op orde is. Ook zie je of je afbeeldingen voorzien zijn van een alt-tag en of je correct gebruik maakt van interne links. 

Hulp nodig bij het optimaliseren?

2xCeed is expert in het optimaal vindbaar maken van jouw online kanalen. Heb je incidentele ondersteuning nodig bij je online marketing, dan helpen wij je graag. Wil je liever structureel gebruik maken van onze expertise, dan zet je ons in als marketeer on demand. En wil je meer weten over het gebruik van SE Ranking? We hebben geen aandelen hoor :-), maar geven graag goed advies! Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 085 – 483 11 11.

Spread the word