Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lauranne van Wijk:
Stylish vormgeving
met gebruikersgemak

4 februari 2021
Lauranne van Wijk | 2xCeed Marketeers on Demand

Een website is meer dan alleen een mooi ontwerp.

Lauranne van Wijk is de nieuwe Webdesigner bij 2xCeed. Zij is eind november in dienst gekomen. Ze houdt van websites die er mooi uitzien en vooral slim en gebruiksvriendelijk aansluiten bij wat de bezoeker zoekt.

Al vrij vroeg wist ik dat ik een creatieve opleiding wilde gaan volgen. Van jongs af aan was ik vaak aan het tekenen, fotograferen en Photoshoppen. Alleen deed ik dat nog niet in Adobe Photoshop, maar in Picasa en Picnik (dat was tenslotte gratis).

Van offline media naar interactief

Tijdens mijn opleiding Mediavormgeving heb ik geleerd om offline media-uitingen te ontwerpen. Zo heb ik onder andere geleerd om flyers, magazines, huisstijlhandboeken, advertenties, visitekaartjes en logo’s te maken. Na het afronden van mijn opleiding wilde ik mij graag ontwikkelen op het gebied van interactieve communicatie. Vandaar dat ik verder ben gaan studeren en gekozen heb voor de opleiding Communication & Multimedia Design. Daar leerde ik digitale interactieve oplossingen te ontwerpen, die optimaal aansluiten bij de huisstijl en de behoeften van de gebruikers.

Website als een totaalervaring

Mijn doel is om websites te ontwerpen, waarbij de focus ligt op de gebruiksvriendelijkheid. De ervaring van een bezoeker op je website hangt af van de totaalervaring. Als dit gevoel positief is,  dan komt je bezoeker graag terug. De gebruiker wil zijn doel snel bereiken, bijvoorbeeld door niet te vaak klikken, te ver hoeven scrollen of lang te wachten. Een goed ontworpen website zorgt voor een optimale gebruikerservaring. Dit resulteert in meer conversie. Daarnaast is het belangrijk dat de identiteit van de klant in het ontwerp versterkt wordt.

Uitwerken tot in detail

In het ontwerpproces denk ik na over de hiërarchie, vorm, kleur, typografie en het grid van een website. Ik zorg dat de merkidentiteit, inhoud, gebruiksgemak en functionaliteit hierbij centraal staan. Met een style tile, een visuele verwijzing naar de ontwerptaal van een website, zorg ik ervoor dat de klant een goede eerste indruk krijgt van look & feel van de website. Het ontwerpproces wordt op deze manier versneld, wat tijd en kosten bespaart. Als we op één lijn zitten, start ik met het ontwerp van de homepage. Hierin zijn alle elementen uit de style tile terug te zien. Door eerst één pagina te ontwerpen, kan ik controleren of ik goed op weg ben. Daarna kan de stijl makkelijk doorgevoerd worden naar alle andere pagina’s.

Webdesign vs. webdevelopment

Naast webdesign ben ik mij aan het ontwikkelen op het gebied webdevelopment. Deze termen worden wel eens door elkaar gehaald. Een developer zorgt ervoor dat mijn ontwerp interactief word en online komt. Met behulp van de experts bij 2xCeed leer ik nu ook hoe ik mijn webdesign zelf kan bouwen.

Jouw website opfrissen?

Ik kijk er naar uit om websites te ontwerpen en bouwen die de wensen van onze klanten én hun gebruikers overtreffen. Wil jij advies over een aanpassing of make-over voor jouw website? Of wil je nieuwe functionaliteit toevoegen? Neem dan contact op met ons.

Spread the word