Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Social influencers

Social Media analyse - Social Influencers - Social media strategie - Branding - Wat levert Social Selling op? | 2xCeed Marketeers on Demand

Social Influencers

Met de komst van social media is er ook een nieuwe markt ontstaan. Allereerst kun je posts plaatsen als bedrijf. Vervolgens kun je ook adverteren op de diverse Social Media platforms. En op die manier jouw doelgroep bereiken. Binnen de verschillende Social Media zijn de advertentiemogelijkheden zeer divers. Beïnvloeden van gebruikers van social media is platform-afhankelijk. Ga je op de tijdlijn aandacht vragen of doe je dit op andere posities binnen het platform? Aanvullend is er een sterke manier om invloed te krijgen op Social Media. Namelijk het inzetten van Social Influencers. Hoe dit werkt en wat het kan doen vertellen we graag.

De invloed van Social Media influencers kan groot zijn. Bereik ook jouw doelgroep!

Social media influencers

Als we Enzo Knol noemen dan weet bijna iedereen in Nederland wel wie dat is. Ook nog wel dat dit een zogeheten bekende YouTuber is. En op het moment dat we dit schrijven heeft hij 1.688.962 volgers. Enzo verdient zijn geld met vloggen. Van YouTube krijgen bekende YouTubers geld per 1000 views. Mede afhankelijk van hoe waardevol de advertenties zijn. Maar Enzo Knol verdient zijn geld niet alleen met de filmpjes die hij post. Vooral ook met hetgeen hij daarmee doet. Door sponsordeals te sluiten kun je als social influencer veel extra inkomsten genereren. En dat maakt het vervolgens interessant. Laten we een helder voorbeeld geven.

Hoe kun je als bedrijf social influencers inzetten

Bijvoorbeeld, een YouTuber drinkt een bepaald merk frisdrank. Of draagt een shirt van een bepaald merk. Daarna zijn er veel fans die dit ook willen kopen. Ook het doen van activiteiten of laten uitvoeren van behandelingen is hot. Als een social influencer zijn tanden laat bleken en hier vervolgens over vlogt dan heb je veel bereik. Omdat de fans willen lijken op hun grote voorbeeld biedt dit kansen. Zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Daarentegen moet je wel goed kijken of past. Is dit de juiste persoon? Vervolgens, wil ik me associëren met deze persoon?

Sociale invloed nationale en internationaal

Stel dat je met het idee speelt om een social media invloedrijk persoon in te schakelen? Heb je dan helder wat je jouw doelgroep wilt overbrengen? Daarnaast is het belangrijk dat de social influencers logischerwijs past bij jouw product en/of dienst. Tenslotte moet jouw doelgroep overeenkomen met de volgers van jouw social influencer.

Wat kost Google AdWords (Google Ads)? - Videopitch - Social Influencers - Woocommerce intake | 2xCeed Marketeers on Demand

Internationale social influencers

We hebben in Nederland een aantal hele grote social influencers. Grote influencers die wij hier wellicht niet eens zo goed kennen. Echter internationaal gezien zijn ze wel degelijk heel groot. En hebben ze aanzienlijk meer volgers internationaal dan onze nationale sterren. Afhankelijk van jouw verzorgingsgebied of ambitie internationaal te gaan kun je een weloverwogen keuze maken. Wie wil je dat jouw producten gaat promoten op social media? Of wie wil je jouw dienstverlening laten ervaren? Als jouw social media influencer vervolgens enthousiast is over jouw bedrijf dan kan dit grote gevolgen hebben. Het heten niet voor niets volgers!

Ook dieren kunnen influencers zijn

Het is een wereld op zich. Tevens commercieel gezien zo interessant dat Forbes regelmatig een nieuwe toplijst uitgeeft. In die lijst vind je niet alleen mensen. Ook dieren doen het erg goed op Social. Zo beschikken Grumpy Cat, Boo en Marnie the Dog, ieder voor zich, over een enorme fanbase.

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? En welke social influencers geschikt zijn om jouw bedrijf verder te helpen? Dan gaan we graag samen met jou kijken naar de kanalen, social media mogelijkheden en bijbehorende influencers. Neem dus nu contact op want KEEP YOUR FANS CLOSE BUT YOUR KEY INFLUENCERS CLOSER! is wat ons betreft absolute wijsheid.

Maak nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 085 – 483 11 11.

Daan Mobach | 2xCeed Marketeers on Demand
Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.