Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Handige websites,
tools en extensies

1 juni 2022
Banner creatie - WordPress specialist Amsterdam - SEO teksten schrijven | 2xCeed Marketeers on Demand

Door het gebruiken van deze extensies bevorder je jouw marketingactiviteiten en effectiviteit.

Het internet staat er vol mee. Enorm handige tools om jouw gebruikerservaring te optimaliseren. Zo ook voor online marketing. Er zijn ontelbaar handige tools en extensies op het gebied van website optimalisatie en online marketing. Wij hebben de handigste voor jou op een rijtje gezet. Zodat je dit niet zelf hoeft uit te zoeken, maar wel alle voordelen kunt ervaren. Dat is 2xCeed.

 1. Canva: Een diverse en bekende tool die veel gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het ontwerpen van Social Media posts.
 1. Freepik: Deze website kan worden gebruikt voor fotografie, iconen en illustraties.
 1. Shutterstock: Ook een handige tool die we gebruiken bij 2xCeed. Voor fotografie, iconen en illustraties met goede stock-beelden.
 1. Flaticon: Deze website is handig voor iconen en stickers.
 1. Pexels en Pixabay: Handige gratis websites voor fotografie en videos.
 1. Lipsum: Een handige website om websites, flyers of boeken te vullen. Simpele Lorem Ipsum teksten dus.
 1. Woorank: Een bekende tool die veel gebruikt wordt. Perfect om ‘on the fly’ een pagina te scannen om te kijken hoe deze presteert op verschillende SEO gebieden.
 1. SEO Minion: Dit is een redelijk complete tool die bijvoorbeeld ook gebroken linkjes checkt, etc… Dus je kunt ervoor kiezen alleen deze te gebruiken voor een snelle scan van een pagina.
 1. Meta SEO Inspector: Dit laat in een mooi overzicht zien welke SEO-elementen wel of niet aanwezig zijn op de pagina. Zaken als onder meer alt teksten, H1, H2, H3, headers, open-graph-data komen naar voren.
 1. Ghostery: Als je benieuwd bent naar welke tracking pixels er wel of niet geplaatst worden op de pagina, is daar Ghostery. Let wel op: deze blokkeert ook pixels, dus je moet een website toevoegen aan vertrouwde websites om ervoor te zorgen dat alles geplaatst wordt.
 1. Facebook Pixel Helper: De Facebook Pixel Helper zoekt op de achtergrond naar conversie- of Facebookpixels en geeft realtime feedback over de implementatie ervan.
 1. Tag Assistant Legacy: Dit is de Google Tag Assistent om te zien of de Google Tracking Pixels goed worden weergegeven en waar.
 1. Check my links: Om op een pagina links te controleren. Deze laat simpel met kleurcodes zien of een link het wel of niet doet en wat voor link het is.
 1. Redirect path: Ben je benieuwd of een link/ URL ge-redirect wordt dan kun je deze extensie gebruiken. Zo kun je snel zien hoe vaak en waar naartoe een URL naar doorgestuurd wordt.
 1. Image Downloader: Wil je snel en makkelijk zien welke afbeeldingen er geladen worden op de pagina? En hoe groot deze zijn? Gebruik dan Image Downloader. Je kunt ze dan ook makkelijk downloaden om te gebruiken/ te bewerken.
 1. Colorblind: Altijd al willen weten hoe een webpagina eruitziet als je kleurenblind bent? Dan is Colorblind jouw extensie.
 1. Viewport Resizer: Snel en makkelijk zien hoe een website er uitziet in verschillende viewports? Gebruik hiervoor Viewport Resizer.
 1. RemoveBG: Een ontzettend handige tool, om met één klik de achtergrond van een foto te verwijderen. Kopieer en plak de afbeelding en klaar ben je.
 1. SketchPad: Een tool om zeer eenvoudig tekeningen te maken.
 1. PhotoPea: PhotoPea kan net zoveel als Photoshop, maar dan volledig gratis. Een geweldige tool!
 1. net: Een tool om YouTube video’s te downloaden. Kopieer en plak de URL vanuit YouTube en je kunt de video downloaden. Zo simpel is het.
 1. io: Wanneer je een emailadres bent vergeten, maar je deze persoon wilt mailen, is daar Hunter.io. Geef de domeinnaam in en zoek. Werkt met name goed bij het zoeken bij grote bedrijven.
 1. Kapwing: Een zeer allround tool. Van het inkorten van video’s, tot het toevoegen van ondertiteling tot het creëren van memes. Met Kapwing kan het allemaal.
 1. Icons: Een uitgebreide database met verschillende iconen.
 1. Recordcast: Hiermee maak je zeer eenvoudig een schermopname. Als je bijvoorbeeld met je collega’s wilt delen wat je precies hebt gedaan. Met één klik op de knop aan de slag met Recordcast.
 1. Cloudconvert: De naam zegt het al. Met Cloudconvert converteer je alle bestanden (audio, video en documenten) naar een ander bestandsformaat naar keuze.
 1. SmallPDF: Met SmallPDF kun je alle Pdf’s verkleinen, opsplitsen en nog veel meer. Een echte allround tool dus.

Door het gebruiken van deze extensies bevorder je jouw marketingactiviteiten en effectiviteit. Succes!

Benieuwd wat 2xCeed voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Spread the word