Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van vaste systemen
naar creativiteit

17 mei 2022
Videomarketing - User Experience - SEA - Videofeed - Wie zijn we - Marketing trainingen | 2xCeed Marketeers on Demand

Ik was erg op zoek naar systemen. Naar een vaste werkwijze die mij houvast biedt. Werken met structuur en vaste werkprocessen is namelijk wat ik gewend ben.

Op 1 maart 2022 ben ik als Content Writer gestart bij 2xCeed. Ik kwam binnen met weinig ervaring maar wel veel passie voor tekstschrijven en was dus blij met het vertrouwen dat mij werd gegeven. Maar uiteraard was ik ook zelf benieuwd hoe het zou gaan bevallen. In deze blog ga ik in op mijn ervaringen tot nu toe.

Eerste weken

De eerste paar weken waren, met name voor mij, toch wat zoeken. Omdat ik afkomstig ben uit de financiële dienstverlening, was ik erg op zoek naar systemen. Naar een vaste werkwijze die mij houvast biedt. Werken met structuur en vaste werkprocessen is namelijk wat ik gewend ben.

Dit heeft zich in de loop van de weken ontwikkeld en door goede interne communicatie heb ik hier mijn weg in kunnen vinden. Het was voor mij even schakelen, maar het is gelukt.

Loslaten

Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik bepaalde verwachtingen moest loslaten. Wat in de ene sector normaal is, is geen garantie voor een andere. Daarbij is ook de ene werkwijze, niet beter dan de andere. In de financiële dienstverlening zijn veel werkprocessen op voorhand vastgelegd. En ook zelfs op de variaties, zijn vaste oplossingen bedacht. Het was wennen voor mij dat deze vaste oplossingen binnen mijn huidige vakgebied niet altijd voorhanden zijn. Er werd echt een beroep gedaan op mijn assertiviteit en creativiteit. Een mooie leerschool dus.

Daar kwam bij dat het schrijven van SEO geoptimaliseerde teksten nieuw was voor mij. Hoe schrijf je nu een pakkende tekst? En hoe zorg je ervoor dat deze in Google straks goed vindbaar is? Met de nodige begeleiding vanuit 2xCeed heb ik hierin gelukkig snel handigheid en ervaring opgedaan.

Oefenen, oefenen, oefenen

Ik merk dat ik met elke tekst die ik schrijf, meer grip krijg op hoe ik te werk moet gaan. De laatste weken heb ik mijn gewenste ‘systemen’ meer gevonden. Hierdoor komt het schrijven makkelijker tot me. Daarbij is het prettig dat ik nu ook een variatie aan activiteiten kan oppakken, zoals SEO-optimalisatie, zoekwoordenonderzoek, het schrijven van white papers, social media-content en blogs. Door deze afwisseling blijf ik scherp en kan ik mijn beste werk leveren. Fijn ook dat hier ruimte voor is.

De toekomst

Als ik vooruitkijk, zie ik dat ik nog veel kan leren. Ik schreef al graag, maar ik had bijvoorbeeld weinig ervaring met het optimaliseren van mijn teksten voor zoekmachines. Dit leer ik nu stapsgewijs. 2xCeed bestaat uit een leuke club collega’s, met ieder zijn of haar eigen expertise. Iedereen is bereid elkaar te helpen, wat ervoor zorgt dat ik dagelijks beter word en steeds meer mijn weg weet te vinden. Ik kijk uit naar de verdere toekomst binnen 2xCeed!

Spread the word