Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Online marketing & AI,
hoe pas ik dit toe?

17 april 2024
Online marketing & AI | 2xCeed Marketing on Demand

AI kan al ondersteunen bij het creëren van een website en zelfs bij het genereren van bijbehorende afbeeldingen.

Is Artificial Intelligence (AI) en online marketing de sleutel tot verandering in dit tijdperk? Op diverse terreinen constateert 2xCeed hoe AI steeds vaker geïntegreerd wordt in het dagelijkse (bedrijfs)leven. Van het genereren van teksten, opstellen van facturen, uitvoeren van berekeningen tot het aanpakken van complexe vraagstukken waar ‘mensen’ meer tijd aan besteden dan ‘slimme technologie’. Zo kan AI al ondersteunen bij het creëren van een website en zelfs bij het genereren van bijbehorende afbeeldingen. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden, maar hoe implementeer je dit in de praktijk? Wij hebben het overzichtelijk voor je uiteengezet.

De juiste aanwijzingen

AI kan worden beschouwd als een starter in een vakgebied, iemand die over de nodige kennis beschikt maar deze nog niet nauwkeurig kan toepassen. Voor een optimaal resultaat is het van essentieel belang om de juiste instructies te geven, zodat AI kan handelen naar jouw wensen. Bijvoorbeeld: ‘’Schrijf een tekst over online marketing, leg uit wat de basis is van online marketing en hoe ik mijzelf hierin kan verdiepen. Zou ik de laatste trends en ontwikkelingen hiervan mogen’’. Kortom, om AI effectief aan te sturen, zijn directe en duidelijke instructies vereist om het resultaat te bereiken wat je voor ogen hebt.

Corrigeer en verbeter de resultaten

Fouten zijn menselijk, maar ook AI kan wel eens missen. In plaats van AI meteen af te schrijven na een foutje, geef feedback en verbeter zo de output. Het is alsof jij een collega coacht om betere prestaties te leveren. Door jouw mening concreet te delen met AI, kan je toch het gewenste resultaat krijgen.

Blijf kritisch

Net zoals jij niet klakkeloos op het werk van een collega vertrouwt ;-), blijf jij kritisch ten opzichte van de output van AI. Stel vragen over de basis van de resultaten, identificeer ontbrekende informatie en zorg ervoor dat de informatie accuraat en volledig is. Houd altijd de touwtjes in handen en controleer elke door AI gegeneerd antwoord.

Ontdek AI-Kansen

Ga op zoek naar taken die geautomatiseerd kunnen worden of aan AI kunnen worden overgedragen. Vergelijk het maar met het delegeren van werk aan een junior collega. Zo kun jij Artificial Intelligence betrekken bij het verkennen van taken die het kan overnemen. Zie het als een spannend avontuur, maar blijf kritisch en behoud de regie.

Spread the word