Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Optimaliseer jouw online succes: laat SEO samenwerken met SEA voor jou!

3 april 2024
Optimaliseer jouw online succes | 2xCeed Marketing on Demand

Test kansrijke SEO-zoekwoorden: Laat het SEA-team kansrijke SEO-zoekwoorden testen voor conversie.

Wil jij jouw online zichtbaarheid en conversies maximaliseren? Dan is het essentieel om SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) als teamspelers in te zetten. Vaak worden deze disciplines als afzonderlijke kanalen behandeld, maar dat is een gemiste kans. In dit artikel laten we je zien hoe je SEO en SEA kunt laten samenwerken om jouw online aanwezigheid te versterken.

Optimaliseer je online succes door gebruik te maken van de sterke punten van zowel SEO als SEA. SEO richt zich op het vergroten van je zichtbaarheid en het aantrekken van organisch (niet betaald) verkeer, terwijl SEA meer gericht is op directe conversies middels betaald verkeer. Met SEA zie je doorgaans sneller resultaten, bij SEO duurt dat vaak wat langer. Bovendien heb je bij SEA ook controle over de gebruikte zoektermen, terwijl SEO je onverwacht kan positioneren met nieuwe zoekwoorden.

Hoe pas ik dit toe?

Herken de gemeenschappelijke factoren. Er zijn twee cruciale factoren die nooit over het hoofd mogen worden gezien: jouw bedrijfsdoelen en de behoeften van jouw doelgroep. Dit is waar SEO en SEA kunnen samenwerken om maximale impact te creëren. In plaats van verschillende boodschappen in zoekresultaten te hebben, kun je één consistente boodschap delen.

Het is van groot belang om iemand aan te wijzen die zowel verstand heeft van SEO als SEA en in staat is om samenwerking tussen de teams te bevorderen. Deze persoon zal ervoor zorgen dat de teams goed met elkaar communiceren.

Ontdek Optimalisatiekansen en richt je op converterende zoekwoorden. Gebruik de beschikbare data om te zien welke zoekwoorden het best converteren voor SEA en optimaliseer deze vervolgens voor SEO.

Vul je andersom SEA-campagnes aan met behulp van SEO. Ontdek welke landingspagina’s goed presteren voor conversies met SEO en voeg relevante zoekwoorden toe aan jouw SEA-campagnes.

Testen, testen en nog eens testen

Test kansrijke SEO-zoekwoorden: Laat het SEA-team kansrijke SEO-zoekwoorden testen voor conversie. Als het werkt, investeer dan in SEO-optimalisatie. Het werkt dus twee kanten op.

Blijf structureel samenwerken. Herhaal dit proces maandelijks en gebruik recente data om bij te sturen. Bespreek interne ontwikkelingen, markttrends en veranderingen in Search Engine Marketing (SEO & SEA). Zo zorg je ervoor dat beide teams dezelfde doelen nastreven.

Goed samenwerken en het optimaliseren van SEO en SEA is cruciaal voor jouw online succes. Door samen te werken, zorg je voor optimale resultaten en draag je bij aan een sterker teamgevoel. Jouw concurrentie zal het nakijken hebben, en jij bent klaar voor online succes!

Bij 2xCeed begrijpen we hoe belangrijk het is om SEO en SEA te laten samenwerken voor jouw bedrijf. Onze SEO en SEA specialisten staan klaar om jou te helpen om het maximale uit jouw online aanwezigheid te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over jouw online marketingdoelen. Samen bereiken we meer!

Spread the word