Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help, mijn website is gehackt!

14 februari 2022
Help mijn website is gehackt | 2xCeed Marketeers on Demand

Voorkomen is beter dan genezen.

Als jouw website wordt gehackt, kan dit zeer ernstige gevolgen hebben. Als spam vanaf jouw website wordt verzonden, dan kan jouw domein op een zwarte lijst worden geplaatst, waardoor je niet meer zichtbaar bent. Buiten dat, loop je het risico dat je wordt vervolgd voor het verspreiden van illegale content. Of je raakt als bedrijf je geloofwaardigheid kwijt doordat je klanten ineens naar een andere website worden doorgestuurd in plaats van naar jouw product of dienst. Zoekmachine resultaten kunnen ook nadelig worden beïnvloed over een langere periode. Een gehackte website wordt uiteindelijk minder goed gevonden.

Wat kun je doen ter voorkoming van hacken?

Gelukkig kun je goede voorzorgsmaatregelen nemen. De kosten hiervoor zijn helemaal niet zo hoog, zeker niet als je het afzet tegen de kosten van het ongedaan maken van de hack of het bouwen van een nieuwe website. Door je website up-to-date te houden en goede wachtwoorden te gebruiken, kun je jezelf een hoop moeite en ellende besparen. Daarnaast zijn er enkele handige plug-ins die goed werken tegen ongewenste bezoekers.

Maak een sterk wachtwoord aan

Ten eerste is het belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen. Bij het aanmaken van een gebruikersaccount raadt WordPress een lang, moeilijk te raden en uniek wachtwoord aan. Nadeel van complexe wachtwoorden is dat je het ergens moet opslaan, maar het is wel redelijk veilig. Al te simpele wachtwoorden zoals: bedrijfsnaam2022 is vragen om problemen. Wij maken zelf gebruik van wachtwoord generators en een wachtwoordkluis. Wil je weten hoe? Bel ons dan gerust.

Veiliger met hulp van plug-ins

Naast een goed wachtwoordbeleid zijn goede plug-ins aan te raden om jouw website te beveiligen. Een plug-in is een aanvulling op jouw website. Plug-ins worden over het algemeen gemaakt om een programma uit te breiden of meer mogelijkheden te geven. Een plug-in heeft het CMS-systeem nodig om te kunnen werken en kan niet standalone draaien.

Zo beveilig je met plug-ins het inloggen, jouw contactformulieren maar ook andere onderdelen zijn strakker te beveiligen en je voorkomt daarmee dat hackers eenvoudig binnenkomen.

Updates van jouw CMS-systeem

Websites worden gebouwd in een CMS-systeem. Denk bijvoorbeeld aan WordPress. Er zijn met grote regelmaat updates die worden vrijgegeven om de website te verbeteren en ook beter te beveiligen. Het is belangrijk dat je deze updates tijdig doorvoert. Maar wel pas op het moment dat ook de gebruikte plug-ins gereed zijn voor deze updates. Wij doen dit graag voor je. Zo is jouw website veiliger en maak je het moeilijker voor hackers. Want, voorkomen is beter dan genezen. Meer weten? Kijk ook eens op WordPress website onderhoud of bel 085-483 11 11.

Spread the word