Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mobile Friendly Website

24 maart 2016
Mobiel vriendelijke website krijgt voorrang! | 2xCeed Marketeers on Demand

Zoekverkeer schuift meer en meer naar mobiel.

Het komt vast niet als donderslag bij heldere hemel dat Google websites die over een goede mobile versie beschikken (mobile friendly) steeds belangrijker gaat vinden. Onlangs heeft Google officieel bekend gemaakt dat ze mobile friendly websites vanaf 21 april 2016 zwaarder mee gaan laten wegen als rankings factor. Met andere woorden: indien je een goede mobiele website hebt dan geeft Google je voorrang in de rankings. Beschik je dus nog niet over een mobile friendly website dan doe je er goed aan om dat nu toch echt te gaan veranderen.

Waarom heeft Google dit besloten?

De voornaamste reden is uiteraard de verschuiving van het zoekverkeer van desktop naar mobiel.  Google ziet die trend alleen maar toenemen en wil daarom ook de resultaten (en dus de websites die daarachter zitten) wel geoptimaliseerd weer kunnen geven, en dat kan alleen als je over een goede mobiele variant van je website beschikt.

Het komt dus voor vanuit een aantal cruciale punten:

  1. Zoekverkeer schuift meer en meer naar mobiel.
  2. De consument leeft tegenwoordig bijna in zijn mobiel. Gaming, zoeken, kopen, sociale netwerken; alles verschuift die kant op.
  3. Google wil de meest optimale beleving en resultaten op mobiel.

Wat verandert er?

Google laat deze aangescherpte regel vooral effect hebben op het mobiele zoekverkeer. Dat wil dus zeggen dat je na deze doorvoering waarschijnlijk een verandering gaat zien in je positie op mobiel zoekverkeer. En juist vanwege de verschuiving die hierboven genoemd wordt kan je dit behoorlijk gaan merken als je die zaken niet op orde hebt.

En nu?

Mocht je nog niet over een mobiele variant van je website beschikken dan adviseren wij je uiteraard om dat (snel) te wijzigen. Er zijn veel verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, zo heeft Google zelf ook een aantal handige tools om zaken te controleren en kunnen ze je ook voorzien van wat advies.

Hulp of advies?

Wil je weten of jouw website mobiel vriendelijk is, of heb je vragen hoe je dit moet gaan aanpakken? Wellicht heb je al wel een mobiel vriendelijke website maar heb je laad- of snelheidsproblemen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 085 – 483 11 11.

Spread the word