Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frame Running
is live

8 november 2022
Frame Running is live | 2xCeed

“Daar zijn wij superblij mee, bedankt 2xCeed!” – Frame Running Nederland – 21 oktober 2022

We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe website van Frame Running.

Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Het running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Frame Running website is live | 2xCeed

Frame Running in het kort

Het running frame is al in 1989 ontwikkeld door de Deense ergotherapeut Connie Hansen. Zij ontwikkelde het running frame voor de atleet Mansoor Siddiqi die als rolstoelafhankelijk atleet vanwege zijn CP zich achterwaarts bewoog in zijn rosltoel. Met het running frame kon hij voor het eerst zelfstandig voorwaarts bewegen! Frame Running is sindsdien alleen maar populairder geworden om dat vooral atleten die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten met het running frame kunnen lopen of rennen! Sinds de zomer van 2018 is Frame Running zelfs een paralymisch onderdeel van de atletiek!

Frame Running online

Omdat de sport steeds populairder wordt en er ook steeds meer events plaatsvinden werd het tijd dat er een platform gebouwd zou worden dat voldoet aan de huidige communicatie behoeften van Frame Running. Zo is een aparte sectie waarin je meer kunt lezen over Frame Running. Maar ook een overzicht waarin de events kunt vinden, is er een slimme nieuwsbriefmodule gekoppeld en is Frame Running nu zelf prima in staat de website te beheren en uit te breiden. We zijn bijzonder trots op deze fijne samenwerking en het eindresultaat!

Spread the word