Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost een website?

1 juni 2023
Mobiel vriendelijke website krijgt voorrang! | 2xCeed Marketeers on Demand

De website is stap 1 maar er komt meer bij kijken als je de website ook vindbaar wil laten zijn voor potentiële klanten.

Voor het bouwen van websites is WordPress een populaire keuze. 43% (2023) van alle websites wereldwijd draait op WordPress, daarmee heeft het platform bewezen een volwaardig Content Management Systeem (CMS) te zijn met bijna alle denkbare functionaliteiten. Of je nu een multinational bent of een lokale wijnhandel, WordPress is uitermate geschikt voor bedrijven van alle groottes. In dit blog richten we ons op de vraag: wat zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website?

Investering website maken

Laten we de kosten en varianten op een rijtje zetten:

  • Zelf bouwen: Als bedrijf kun je zelf een WordPress website bouwen voor slechts enkele tientallen euro’s. Het kost wel flink wat tijd dus die uren moet je dan wel meerekenen en wegen.
  • Hobbyist of zzp’er: Het laten maken van een WordPress website door een hobbyist of zzp’er kost doorgaans tussen de €300 en €3000, afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk.
  • Webdesignbureaus: Bij webdesignbureaus zijn er grofweg twee modellen. Bij het gebruik van een bestaand template met maatwerkaanpassingen, liggen de kosten tussen €3000 en €5000. Een complexere site met veel maatwerk kan variëren van €4000 tot wel €30.000/€50.000. Voor het laten ontwikkelen van een volledig nieuw template liggen de kosten meestal tussen €10.000 en €15.000, en kunnen oplopen tot €40.000 – €60.000, afhankelijk van extra maatwerkfunctionaliteiten.

De prijs van een WordPress site

De prijs hangt af van wat je als bedrijf wilt, de grootte en professionaliteit van de website, en -zoals eerder gezegd- door wie je hem laat maken. De website is stap 1 maar er komt meer bij kijken als je de website ook vindbaar wil laten zijn voor potentiële klanten. Webdesignbureaus bieden expertise op verschillende vlakken, zoals webdesign, zoekmachineoptimalisatie, technisch ontwerp, hosting, onderhoud en online marketing. De totale investering hangt dus af van het type site, de gewenste functionaliteiten en eventueel aanvullende marketingactiviteiten.

Kosten WordPress website

Ben je benieuwd waar je aan moet denken qua investering voor de website van jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we vrijblijvend naar jouw wensen en adviseren we jou over de mogelijkheden en het concurrentieveld in jouw branche. Zo weet je op voorhand wat de kosten zullen zijn van de website of webshop. We bieden ook een goede oplossing voor het MKB, namelijk onze website in 10 stappen vanaf €1.500.

Benieuwd naar ons website portfolio?

Spread the word