Zoekwoorden analyse

Zoekwoorden analyse is de basis voor online vindbaarheid

Een grondig onderzoek naar de zoektermen waarop jouw bedrijf, product of dienst het best wordt gevonden, is een belangrijke eerste stap bij al je online marketing activiteiten. Een zoekwoord analyse brengt bijvoorbeeld haarfijn in beeld welke trefwoorden mensen gebruiken om naar jouw website te komen. Ook is het belangrijk om te weten welk zoekvolume op die zoekopdrachten zit. Met andere woorden: hoeveel mensen zoeken online naar de zoekresultaten van deze keywords? 

Weten hoe een zoekwoordenonderzoek werkt voor jouw website?

Download de Whitepaper SEO

Vol met handige tips en praktische uitvoerbare manieren om jouw website beter te positioneren in de zoekresultaten van Google.

SEO whitepaper | 2xCeed

Zoekwoordenanalyse maken

Het onderzoeken welke zoektermen relevant zijn voor jouw business, is een omvangrijk proces. Het vergt ook zelfonderzoek. Heeft jouw onderneming veel concurrentie van bedrijven die ongeveer dezelfde diensten of producten bieden? Bedenk dan waarin jij je onderscheidt van de anderen. Werk je juist in een niche markt? Dan is het nuttig om zoekwoorden te vinden die jouw klanten zouden kunnen gebruiken om je bedrijf te vinden. Praat hierover met medewerkers, klanten en doe onderzoek bij concurrerende bedrijven. Hoe doen zij het? 2xCeed maakt graag zoekwoorden-analyses en neemt je dit werk met plezier uit handen.

Zoektermen toepassen in SEO content

Wanneer je de juiste zoekwoorden hebt gevonden, pas je deze toe in je content. Natuurlijk in de teksten op je website, maar ook in je titels en meta descriptions. Op die manier optimaliseer je je website en maak je de SEO op orde. Zorg ook dat je call-to-actions hierop aansluiten, zodat je zoveel mogelijk conversie creëert op de keywords die hij hebt gekozen. Onze tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in SEO-teksten schrijven

Analyse van zoekwoorden voor online adverteren (SEA)

Zoekmachines zoals Google maken het mogelijk om (tegen betaling) bovenaan te staan in de zoekresultaten. Dat levert extra traffic op naar jouw website – en dus meer nieuwe klanten. Adverteren via zoekmachines (SEA) lijkt vrij eenvoudig en laagdrempelig. Maar om het goed en effectief aan te pakken. is het slim om een specialist in te schakelen. 2xCeed helpt je daarbij.

Meer weten?

De ervaring en expertise van onze zoekmachine analisten dragen bij aan een optimale vindbaarheid van jouw website. Wil je een goede zoekwoorden analyse laten maken voor jouw website en online kanalen? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 085 – 483 11 11 of mail naar info@2xceed.nl.

Neem contact met ons op