Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kost Google AdWords
(Google Ads)?

Wat kost Google AdWords (Google Ads)? - Videopitch - Social Influencers - Woocommerce intake | 2xCeed Marketeers on Demand
Vaak vragen klanten ons: “Wat kost het als ik een Google AdWords campagne wil draaien?” Stel je hebt een notariskantoor en wilt in Google adverteren als iemand zoekt op “notariskantoor”. Je kunt door het gebruik van Google AdWords jouw bedrijf in de advertenties laten verschijnen. Hierdoor trek je meer klanten aan. Het tonen van de advertentie als mensen op een bepaald trefwoord zoeken kost helemaal niets. Pas als iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt dan betaal je daarvoor. Feitelijk betaal je dus pas wanneer mensen jouw website bezoeken. Hoeveel je daarvoor betaalt is van een aantal factoren afhankelijk zoals concurrentie binnen de advertenties en in hoeverre jouw advertentie relevant is voor diegene die zoekt. Hoe relevanter jouw website is en aansluit bij de zoekopdracht hoe beter Google dat vindt!

Direct klanten op je website dankzij relevante & uitnodigende advertenties.

Wat kost Google AdWords per maand?

Om de kosten van de Google AdWords campagne goed te kunnen beheren stellen we dagbudgetten in. Iedere keer als iemand, die zoekt op jouw advertentie, klikt, betaal je een klein bedrag aan Google.

Stel dat de prijs € 0,30 per klik is en we stellen een dagbudget in van € 5,- per dag dan kunnen we zo’n 16 bezoekers per dag via de advertenties op jouw website krijgen. Je investeert dan maximaal € 5,- per dag en zodra het maximum bereikt is stopt het adverteren voor die dag automatisch.

Het vaststellen van een dagbudget heb je volledig in de hand zodat je precies weet wat de investering is.

Branding - Bedrijfsfilm - AdWords kan goedkoper! - Home | 2xCeed Marketeers on Demand

Zit ik aan deze kosten vast?

Het adverteren via Google AdWords is altijd per direct te stoppen. Zodra je stopt met adverteren betaal je ook geen advertentiekosten meer. Het is heel flexibel en biedt de mogelijkheid om op korte termijn te stoppen en dus geen kosten meer te maken.

Hoe zet ik een AdWords campagne op?

Voordat je kunt beginnen met adverteren moeten eerst een aantal zaken opgezet worden. Denk hierbij aan het aanmaken van een account, het inregelen van het account met de juiste zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, het aanmaken van de advertenties en het instellen van de prijs die je wilt betalen voor het adverteren. Aan het opzetten van een Google AdWords campagne is een éénmalige investering verbonden die afhankelijk is van de grootte van het op te zetten account. Je kunt je voorstellen dat een account met 5 advertenties (bijvoorbeeld een notariskantoor) veel minder werk brengt dan een campagne met 20 advertenties per categorie. (DVD’s, Boeken, CD’s etc.) Deze éénmalige investering kan dus variëren afhankelijk van de grootte van het op te zetten account, en start doorgaans bij € 199,-.

Optimaliseren van Google AdWords

Je zult begrijpen dat het optimaliseren van de AdWords campagne een essentieel onderdeel is van het slagen van de campagne. Je wilt niet investeren in zoekwoorden die voor jouw bedrijf niet relevant zijn. Ook (veel) geld uitgeven aan zoekwoorden die geen klanten of omzet brengen is niet wenselijk. Optimalisatie is een vak op zich en dat laten we graag door onze experts doen zodat je het meest optimale resultaat haalt uit je Google campagnes. De investering voor het optimaliseren van de campagnes is afhankelijk van het budget per maand voor Google AdWords. Ook hier zul je begrijpen dat het optimaliseren van een campagne met 5 advertenties minder werk is dan een campagne met 100+ advertenties.

Deze vaste optimalisatie kosten spreken wij vooraf met je door, zodat je exact weet welk bedrag je per maand investeert.

Samenvatting investering

De investering voor het adverteren in Google bestaat uit 2 delen:

  • éénmalige opstartkosten
  • maandelijkse optimalisatie-investering

Google AdWords investering berekenen

Wil jij weten met welke investering je rekening moet houden als je wilt gaan starten met Google AdWords? Of wil je kijken of wij jouw bestaande Google AdWords campagne goedkoper kunnen beheren ten opzichte van jouw huidige Adwords specialist? Gebruik dan het contactformulier zodat wij jou een goed overzicht kunnen geven van jouw maandelijkse kosten voor Google AdWords. En niet geheel onbelangrijk: als jij wint, dan winnen wij ook! Wij zijn ervan overtuigd dat wij het meest optimale resultaat uit jouw Google AdWords campagne kunnen halen tegen een scherpe investering!

Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden, heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.