Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren (SEA) biedt klanten wat zij zoeken

Google, Bing en andere zoekmachines bieden je de mogelijkheid om (tegen betaling) bovenaan te staan in de zoekresultaten. Dat kan je veel extra traffic opleveren naar jouw website – en dus meer potentiële extra klanten. Search engine advertising (SEA) lijkt vrij eenvoudig en laagdrempelig. Maar om het goed en effectief aan te pakken, is het slim om een specialist in te schakelen.

Gericht jouw doelgroep bereiken met zoekmachine adverteren.

Download de Whitepaper SEO

Vol met handige tips en praktische uitvoerbare manieren om jouw website beter te positioneren in de zoekresultaten van Google.

SEO whitepaper | 2xCeed

Boven de organische zoekresultaten

Via betaalde advertenties koop je bij zoekmachineadvertentieprogramma’s als Google Ads (vroeger: Google AdWords) advertentieruimte in voor zoekwoorden die interessant zijn voor jouw bedrijf, dienst of product. Zo verschijnt jouw website boven de organische zoekresultaten van Google. Hoe populairder de zoektermen zijn die jij kiest, hoe hoger het bedrag per geklikte advertentie. 2xCeed geeft je graag advies over de zoektermen, keywords, zoekwoorden of trefwoorden die voor jouw doel het meest geschikt zijn. Dat doen we onder meer op basis van een zoekwoorden analyse

Hoe werkt SEA?

Via een advertentiesysteem, dat ook wel bekend staat als een veilingsysteem, bied je op een advertentieplaats die voor jou relevant is. Voor die relevantie draait het niet alleen om de juiste zoektermen. maar ook om de kwaliteit van de advertentie. Denk eraan je advertenties op de juiste manier te optimaliseren. Dat voorkomt onnodige kliks en scheelt dus geld. Jouw kosten voor zoekmachine adverteren zijn gebaseerd op CPC, ofwel Cost Per Click. Dat wordt ook wel Pay Per Click (PPC) genoemd. Wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt en naar je website wordt geleid, dan betaal je daarvoor. Klikken ze niet op jouw advertentie, dan kost het jou dus niets, maar ben je wellicht wel gezien. Dat is direct een stukje branding.

Conversie doelen stellen

Het is belangrijk om je zoekwoorden zorgvuldig te kiezen en je advertentie goed te optimaliseren. Daarmee voorkom je (zoveel als mogelijk) dat bezoekers je advertentie aanklikken, zodat dat ze werkelijk geïnteresseerd zijn in wat jouw website te bieden heeft. Bedenk daarom goed welk doel jouw advertentie heeft. Wil je dat bezoekers contact opnemen, zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief of je product kopen? Stel duidelijke conversiedoelen, zodat je het effect van je zoekmachine advertentiecampagne goed kunt meten.

Heeft aandacht voor SEO nog zin?

Met een goede aanpak van je Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je website beter scoort in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Voor deze zoekresultaten betaal je niet. Bovendien ondersteunt een effectieve optimalisatie van de SEO van jouw website je betaalde SEA activiteiten, en vice versa.

SEA strategie

Wil je starten met adverteren in zoekmachines of je huidige activiteiten optimaliseren? Daar kan 2xCeed je bij helpen. 2xCeed heeft de beschikking over Google gecertificeerde professionals die op dit gebied zeer uitgebreide kennis hebben. Wij kunnen je helpen bij het inrichten en starten met zoekmachine adverteren. Maar ook met het analyseren en optimaliseren van lopende SEA trajecten. 

Kosten van een online advertentiecampagne

De kosten van een campagne zijn afhankelijk van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld een website met één dienst, dan volstaat wellicht een kleine investering. Gaat het om een webshop met veel producten en je wilt op veel verschillende zoekwoorden gevonden worden? Dan heb je meer budget nodig om voldoende zichtbaarheid en ingangen te creëren via Google Ads. Wij helpen je graag. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken uit een van onze SEA-pakketten. Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met 2xCeed!

Uitgebreide advertentiemogelijkheden

Naast een eenvoudige advertentie, kun je er ook voor kiezen om remarketing, display en RLSA, of Google Shopping toe te voegen. Dit is bepalend voor het vaststellen van het budget. Ben je benieuwd naar de kosten? Lees hier meer of neem contact op over Google Ads kosten! 

Meer weten?

De ervaring en expertise van onze zoekmachine specialisten draagt bij aan een optimaal rendement van jouw advertentiebudget. Bekijk de testimonials van enkele van onze opdrachtgevers. Zij boeken veel meer resultaat tegen een gelijke of zelfs lagere investering. Wil je weten hoe 2xCeed ook jouw online advertentiecampagne professioneel kan uitvoeren? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs en bel 085 – 483 11 11 of mail naar info@2xceed.nl.

Neem contact met ons op