HTML5 banners

HTML5 banners

Je ziet ze op elke website verschijnen. Grote of kleine banners. Je kunt veel variatie vinden in HTML5 Banners. Het kunnen fotodia’s zijn die achter elkaar verschijnen, het kan 1 foto zijn met meerdere klikbare teksten. Bedenk het maar en ze verwerken het in een banner.

De nieuwe standaard in bannerwereld: HTML5 banners!

Waarom HTML5 Banners?

Een banner is een grafische uiting op het internet. Het kan een reclame zijn op het internet, maar ook bovenaan je eigen pagina staan met informatie of foto’s over en van je eigen organisatie. HTML5 banners hebben heel veel opties. Ze kunnen interactief zijn. Er kunnen meerdere foto’s in zitten of meerdere klikbare links die je doorsturen naar een andere pagina of misschien wel een bericht dat twee dagen terug gepost is.

Een banner wordt vaak gecreëerd met een standaardafmeting die in de browser getoond wordt. Dit zijn vooral JPEG-, GIF-, Flash of HTML5 bestanden. JPEG- en GIF-bestanden zijn normale foto’s of fotodia’s waar geen interactie mee mogelijk is. GIF-banners worden vaak getoond als foto dia’s die dan wel op de website en op de telefoon normaal gezien kunnen worden.

Wat is standaard?

Zoals eerdergenoemd, worden JPEG- en GIF-bestanden niet vaak meer gebruikt. Flash werd heel veel gebruikt. Apple is Flash jaren geleden gaan negeren door het niet meer te ondersteunen op de iPhone. Ook op de iPad werd het niet meer ondersteund. Daarmee is ook Flash achterhaald.

De reden waarom Flash niet meer ondersteund wordt is helder. Flash werd te vaak gebruikt door hackers om gegevens van de gebruiker te stelen. Flash heeft talloze updates gedraaid om dit te verhelpen, maar het resultaat was minimaal.

Voordeel HTML5 banners

Deze banners hebben een relatief kleine bestandsgrootte voor de uitgebreide animaties. Er worden ook veel grotere kleurruimtes ondersteund. Dit zit tegen de 16,7 miljoen. Daarentegen ondersteunen GIF-banners maar 256 kleuren. Een HTML5 banner kan ook interactief zijn. Er kunnen bijvoorbeeld spelletjes in zitten of een formulier dat ingevuld kan worden. Ook klikbare linkjes kunnen er in zitten.

Meer informatie HTML5 banners?

Neem dan nu contact met ons op. Wij werken snel en leveren ‘kickass’ banners tegen scherpe tarieven. Banners@2xceed.nl of 085 – 483 11 11.

Neem contact met ons op