Stage bij 2xCeed

Stage bij 2xCeed

Hallo!

Mijn naam is Marco van den Akker, ik ben 18 jaar oud, woon in Bunschoten-Spakenburg en zit op MBO Amersfoort, de school voor economie en ondernemen. Ik studeer nu voor de opleiding Marketing en communicatie (leerjaar 1). Daarom loop ik 20 weken stage bij 2xCeed. Ik schrijf dit artikel omdat ik graag mijn ervaring met jullie wil delen.
“Uiteindelijk is je eigen ervaring, hoe je het beleeft het belangrijkst (:”

Waarom koos ik voor 2xCeed?

Ik kwam dit bedrijf tegen na een lange zoektocht. Ik zocht namelijk eerst dichtbij huis maar toen dat niet lukte ging ik meer zoeken in een ruimere cirkel. Toen kwam ik uiteindelijk uit bij 2xCeed in Soest. Ik had niet meer veel tijd voordat mijn stageperiode ging beginnen, dus zat er een grote druk achter. Gelukkig deed Martine Kruyning daar niet zo moeilijk over. Omdat het zo kort tijd was voordat ik moest beginnen was het lastig om een datum te prikken voor een gesprek. Gelukkig deed Martine niet moeilijk en mocht ik via de telefoon alvast kennis maken met Martine en hebben we op die manier al wat informatie uitgewisseld. Later die week kon ik langskomen om kennis te maken met het bedrijf, 2xCeed.

Eerst vond ik het best spannend, nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een bedrijf dat ik nog niet zo goed ken. Daarnaast wist ik zelf nog amper wat mijn opleiding nou allemaal inhield en hoopte ik in de praktijk erachter te komen wat het nou precies inhield.

Fijne sfeer en gezellig

Dat is gelukt! Toen ik hier kwam was er een hele fijne sfeer, en het was ook erg gezellig. Al die spanning die ik voor het gesprek had was weg. Toen ik één week later moest beginnen met stage lopen, ging ik er ook heen met een fijner gevoel omdat het tijdens het gesprek ook al zo leuk was.

Leukst om te doen

De eerste week dat ik hier was, werd alles goed uitgelegd van hoe en wat. Ik moest beginnen met een zoekwoordenonderzoek omdat het belangrijk was dat ik dat begreep. Door het echt onder de knie te krijgen moest ik dat veel doen de eerste week. Wat ik helemaal niet erg vond omdat het best leuk is.Daarnaast gaven ze mij veel andere taken zoals social mediakanalen bijhouden, teksten schrijven, website onderhoud etc. Dat is erg fijn omdat, als je veel verschillende dingen mag doen, je zo het beste leert wat je nou het leukst vindt om te doen. En dat vind ik echt heel fijn van deze stage, omdat je ze er echt mee helpen.Omdat het nog een klein bedrijf is met weinig personeel is het contact wat je hebt met iedereen heel fijn. De sfeer die er hangt tijdens het werken is echt leuk. Ik kijk er ook altijd weer naar uit om ernaar toe te gaan. Omdat je alle tijd krijgt die je wil en ze altijd tijd hebben om je te helpen.

Marktonderzoek

Voor school moeten wij een marktonderzoek maken die meetelt voor het examen. Dat is natuurlijk erg belangrijk dat dat goed gaat. Gelukkig krijg je alle tijd en hulp om dat goed te kunnen doen.Dus als je nog op zoek bent naar een leuke stageplek zou ik zeker niet aarzelen om contact te zoeken met 2xCeed! Uiteindelijk is je eigen ervaring, hoe je het beleeft het belangrijkst (:

Spread the word

Comments are closed.